Nyert a Szpari Szolnokon
A felkészülési időszak utolsó edzőmeccsén lépett pályára a Szpari. Az ellenfél az NB II-es Szolnok volt.

A szerb belső védő, Rakovic ismét lehetőséget kapott a Szpariban. A REAC ellen nem keltett rossz benyomást, de a szakmai stáb tovább teszteli. Jagodics Bence a hét elején betegsége miatt hagyott ki edzéseket, de pályára léphetett.

Szolnok–Nyíregyháza Spartacus 1–2 (0–1)

Nyíregyháza Spartacus: Ovszijenko - Rubus, Rakovic, Jagodics (Ács 71. p), Törtei (Vámos 53. p) - Kostic, Abdouraman, Ramos, Rezes - Pölöskey (Kapacina 51. p), Pálinkás (Farkas 46. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Jól indult a meccs nyíregyházi szempontból. A 2. percben Törtei Tamás végezhetett el szabadrúgást, és a kapuba csavart, 0–1. Nem volt rossz az iram az első félórában, a Szpari taktikusan játszott és őrizte előnyét. Több ígéretes támadás is indult, de újabb gólt nem sikerült szerezni. A Szolnok főleg a nyíregyházi védelmi hibákból alakított ki lehetőségeket, de ezekkel nem tudott élni. A hajrában Rezest rántották le a 16-oson belül, de elmaradt a büntető. A félidőben így a Szpari vezet. Igor Zofcák sípcsontjában begyulladt a csonthártya, így ő nem szerepelhetett, de a jövő héten már számíthat rá a szakmai stáb.
A második félidőre változtatott Mátyus János. Nemcsak cserélt, hanem játékrendszert is váltott, és egy támadó maradt elöl. Gyors gólváltással indult a játékrész. Előbb egy bal oldali beadás után fejessel egyenlített a Szolnok, majd a középkezdés után azonnal ismét előnyhöz jutott a Nyíregyháza. Egy szögletet követően Mohamadou Abdouraman bólintott közelről a hálóba, 1–2. A 70. percben Vámos csapata be szép csellel védőjét, aki csak szabálytalanul tudta megállítani. A szabadrúgást Rezes végezte el, a labda a sorfalról Abdouraman elé pattant, aki nagy helyzetben mellé lőtt. Irányította a mérkőzést a második félidőben a Szpari, Kapacina és Vámos is jól állt be. A hazaiaknak is voltak lehetőségeik, de Ovszijenko hárította a próbálkozásokat, míg középen Ramos, Rezes és Kostic is sok labdát szerzett, és jól játszották meg azokat. Több gól nem esett, a Spartacus legyőzte a Szolnokot.

Dankó László