Nyert a Szpari Putnokon!
A 25. fordulót rendezték a labdarúgó NB III-ban. A Nyíregyháza Spartacus a Putnok vendége volt.

A két csapat őszi meccsén 1–0-ra a Nyíregyháza Spartacus győzött. Mátyus János több poszton változtatott a múlt hétvégi kezdőhöz képest.

Putnok–Nyíregyháza Spartacus 0–2 (0–1)

Jv.: Ducsai József (Szarvas, Csáky)

Putnok: Botló - Nyisalovits, Molnár, Fehér, Süttő, Marcinaskó (Sápi 74. p), Tóth (Kovács 73. p), Zimányi A. (Szemere 82. p), Madarász, Zimányi Á., Bene.

Vezetőedző: Koszta Péter

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Szalai, Törtei - Ramos, Zofcák, Kostic (Abdouraman 63. p), Rezes (Pölöskey 76. p) - Harsányi, Szécsi (Pálinkás 85. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Az első percek mezőnyjátékot és néhány szabálytalanságot hoztak, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első helyzetre nyolc percet kellett várni, Törtei szöglete után a gólvonalról tisztáztak a hazaiak, majd Harsányi ismételt, de nem sikerült a kapuba találni, nagy lehetőség volt! A Putnok egy hosszú indítással próbálkozott, de Ovszijenko lábbal tisztázott. A negyedóra végére egy veszélyes Zofcák szöglet jutott, Botló kiütötte a beívelt labdát. A Szpari játszott fölényben, de gólt nem sikerült szerezni. Stabilan védekezett a Putnok, nehéz volt helyzetet kialakítani. A 27. percben a reklamáló Kostic kapott sárga lapot. Három perccel később a hazaiak végeztek el szabadrúgást 25 méterre a kaputól, de Rubus a rövid saroknál tisztázott. Majd egy szabadrúgás után Ovszijenko ütötte szögletre a labdát, a sarokrúgás után pedig Zimányi Ádám lőtt fölé. A 38. percben Szécsi ugratta ki Harsányit, akinek beadása után szögletre tisztáztak a putnokiak, majd Zofcák beadását Kostic fejelte mellé. A 42. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Harsányi Zoltán vette szépen mellre a labdát, majd ollózó mozdulattal a kapuba bombázott! 0–1. Ez volt az állás a szünetben.

A második félidő előtt egyik tréner sem cserélt, maradtak pályán a kezdők. Az első helyzet a Nyíregyháza előtt adódott, amikor Szécsi beadását Kostic lőtte kapura, de nem volt elég erős a kísérlet, így könnyedén fogta a kapus. A játékrész eleje mezőnyjátékot hozott, nem alakult ki lehetőség. Az 58. percben Ovszijenkónak akadt dolga, egy jobb oldali lövést hárított a Spartacus hálóőre, a másik oldalon Törtei szabadrúgása után ide-oda pattogott a labda a lábak között, végül kivágták a hazai védők. Két nyíregyházi játékos is sárgát kapott, Törtei reklamálásért, Ramos egy szabálytalanságért. A 70. percben Rubus is csatlakozott hozzájuk, majd Ovszijenko fogott magabiztosan egy távoli lövést. A csereként pályára lépő Pölöskey került helyzetbe Törtei passza után, a támadó mellel átvette a labdát, majd 15 méterről ballal fölé lőtt. A következő helyzetből viszont megszületett a Szpari második gólja a 85. percben, Törtei Tamás szöglete után Mohamadou Abdouraman fejelte a kapuba a labdát, 0–2! Az eredmény nem változott, a Nyíregyháza Spartacus megnyerte a találkozót.

Dankó László