Nyárvégi utazások
Az idei nyaralási főszezonban többen vakációztak valamelyik tengerparton vagy belföldi tóparton mint az elmúlt évben. Az utazási irodák tapasztalatai szerint most Törökország és Horvátország, itthon pedig a Balaton a legnépszerűbb. A nyár végére még számos utazást ajánlanak, de a last minute kínálat egyre kevesebb.

 Lassan szeptembert írunk, de még itthon is tombol a nyár, viszont a vakáció főszezonja rövidesen véget ér. Az utazási irodák tapasztalatai szerint idén a külföldi úticélok közül repülővel Törökország, egyéni utazással pedig Horvátország volt a sláger. A korábban kedvelt Tunézia szezonját tönkretette a júniusi tengerparti terrortámadás, és Egyiptomot sem gondolták biztonságosnak a nyaralók. A görög utak esetében pedig pedig az ország gazdasági helyzete bizonytalanította el az embereket. Belföldön továbbra is a Balaton a legnépszerűbb, de sokan utaznak a Velencei és a Tisza tóhoz is. Persze még most sem késő elindulni, hiszen a tengerpartok októberig várják a pihenni vágyókat.

KEVESEBB A LAST MINUTE UTAZÁS

Bicsérdy Rita turisztikai szakértő elmondta, az ünnepi hétre már minden külföldi és hazai utazás elkelt, viszont az azt követő időpontokra jó áron foglalhatók az utazások.
Egyre kevesebb a last minute, a turisztikai piac is átrendeződött, így az utazási irodák az elmúlt években már az előfoglalási akcióban kínálnak komolyabb kedvezményeket.

FONTOS A BIZTONSÁG

A szakemberek minden utazás előtt javasolják a betegség- baleset- és poggyászbiztosításokat, hiszen enélkül szomorú és kifejezetten drága is lehet a vakáció. Az elmúlt évek utazási iroda csődjei kapcsán arra is felhívják a figyelmet, hogy mindenképpen a Magyar Kereskedelmi Engedélyeztetési Hivatal által kiadott engedélyszámmal rendelkező, bejegyzett utazási irodát válasszanak. Emellett alaposan olvassák el a kapott utazási szerződést is, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.

Szoboszlai Tibor