Nyári napközis táborok: kezdődik a visszaszámlálás

Hamarosan indul a jelentkezés. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 16-ai számában.)


Bár még csak alig néhány hét telt el azóta, hogy a diákok túlestek a félévzárás körüli teendőkön, és a nyári szünetig még legalább hatvan napot iskolapadban kell tölteniük, hamarosan lehet tervezni a vakációt, ugyanis indul a visszaszámlálás: a tavaszi szünet után már lehet jelentkezni az önkormányzat nyári napközis táboraira.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is várják majd nyári napközis táborok a nyíregyházi lakhellyel rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú általános iskolába járó tanulókat. Erre az önkormányzat 20,4 millió forintot különített el. A táborokban a szülők kizárólag az étkezésért fizetnek (2570 Ft/hét/fő), minden egyéb költséget a támogatás fedez.

Júniusban indul

Sziky Károlyné szakmai programkoordinátor szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, idén hét helyszínen várják majd a táborozókat, így a múzeumfaluba, a Kis Vakond Táborba, az Úszótáborba, a német-angol nyelvi táborba Sóstóhegyre, a Szőlőskerti angol nyelvi táborba, a focitáborba és a Göllesz táborba. Az önkormányzat 1600 fő támogatott helyet biztosít a gyermekek részére (ez egy gyermek egyheti kedvezményes napközis táborozását teszi lehetővé). Aki több turnusban szeretné gyermekét táboroztatni, az 15 000 Ft/hét/fő önköltséges ár megfizetésével teheti meg. A táborozás június 18-ától augusztus 10-éig tart, több turnuson keresztül, hétfőtől péntekig.

Napi háromszori étkezés

A turnusokban a gyerekek napi háromszori étkezést kapnak, ennek összege 2570 Ft/hét/fő. Mint ahogyan azonban korábban, idén is lesz lehetőség kedvezmény igénybevételére. Ezt azonban a szülőknek hitelt érdemlően igazolniuk kell, és csatolni a jelentkezési lap mellé hiteles másolatban az ezt alátámasztó dokumentumokat.

A nyári tábor helyszínére eljutás költségeit a szülő és/vagy gondviselő kérésére az eddigi évek gyakorlata szerint megoldjuk. A gyermekszállítás térítési díját azonban a szülőnek kell viselnie. Amennyiben a táborban részt vevő gyermek szülője és/vagy gondviselője nem igényli a KÖZIM által szervezett buszjáratot, úgy saját költségén és szervezésében kell a tanulót a tábor helyszínére elszállítani.

– hangsúlyozta.

A szervezőknél lehet jelentkezni

A programkoordinátor kiemelte, az önkormányzati nyári napközis táborokra továbbra is az oktatási intézményekbe lehet jelentkezni (ahová jár a gyermek), az iskolai szervezőknél, a tavaszi szünet után.


Bruszel Dóra