Novemberben ismét Rally EB - A szövetség vezetése izgalmas futamra számít

Egy éve nagy sikere volt a Nyíregyháza Rallynak. Az EB mezőnye novemberben ismét Magyarországra érkezik.  A szövetség vezetése bízik abban, hogy ezúttal is izgalmas versenyt láthatunk. 

Drámai csatát hozott egy éve a Rally Hungary. Szinte óránként változott az élen a sorrend,  a futamot pedig végül Turán Frigyes nyerte, összetettben pedig a brit Chris Ingram állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A koronavírus-járvány idén alaposan felforgatta a versenynaptárt, így sűrű lesz a második félév. Az viszont biztos, hogy novemberben ismét a megyeszékhelyre érkezik az EB mezőnye. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetése bízik abban, hogy most is izgalmas versenyt látunk. 

- Az országnak ezen a részén nagyon szeretik a rallyt, zt már többször bizonyították a szurkolók. Bízunk abban, hogy idén novemberben kedvezőbb időjárási körülmények várják a pilótákat és a nézőket mint egy éve, és reméljük ismét izgalmas versenyt láthatunk, ahol a magyar pilóták ismét harcban lesznek a dobogóért - mondta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke. 

Ezúttal nem a magyar verseny lesz a zárófutam. A járvány miatt az egész EB sorozatot átalakították a szervezők. Július 10-én kezdődik csak az Európa-bajnokság, és a november 6-8-i nyíregyházi verseny után a Kanári szigetekre utazik a mezőny, a lengyel futam pedig átkerül 2021-re. A tervek szerint a szabolcsi megyeszékhelyen most is lesz belvárosi szakasz, a gyorsaságikat pedig a Zemplénben tartják.