November 7-én nyílt napot rendeznek a Nyíregyházi Egyetemen

A rendezvényen több stand várja majd az érdeklődőket, valamint tájékoztató előadásokat is tartanak. Többek között a leendő hallgatóknak lesz filmvetítés és bemutatják az egyetem új innovációs stúdióját is.


November végén pedig úgynevezett felvételi élménynapot is tartanak – hangzott el az egyetem sajtótájékoztatóján. Nagy Arabella Henrietta a Hallgatói Önkormányzati Testület elnöke ismertette a programok egy részét:

Nyitott órák lesznek, ezekre a tanórákra bárki bemehet, megtekinthetik, hogyan zajlik a Nyíregyházi Egyetemen az oktatás. A kísérő programokat pedig a Hallgatói Önkormányzati Testület koordinálja. A kísérő programok között szerepel például a Labor Gym, ők harcművészeti bemutatót tartanak. Lesz egy egészséges táplálkozással kapcsolatos előadás, amely ételkóstolóval lesz egybekötve: teljes kiőrlésű pizzát, valamint chia mag pudingot kóstolhatnak meg az érdeklődők. Lesz még többek között teq-ball és volly-teq bemutató is a fedett atlétikai csarnokban.

Az egyetemen tartott sajtótájékoztatón a 2019/2020-as tanév beiskolázási programjáról is szóltak. Kiemelték, az érdeklődők november 15-ig tudnak jelentkezni az egyetem keresztféléves mesterképzésére. Ferencziné dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes elmondta, sok programmal várják a diákokat a nyílt napon.

A Nyíregyházi Egyetem megkezdi november elsejével a beiskolázási programot. Jelenleg két irányban fut és él a felvi.hu-n a keresztféléves kínálatunk. Egy képzést tudnak megjelölni a diplomával rendelkező hallgatók, a szociálpedagógia mesterszakot. Továbbá szakirányú továbbképzésekről és induló szakokról pontos információt a honlapunkról tudhatnak meg, így közvetlenül a Nyíregyházi Egyetemre tudnak jelentkezni.

A Nyíregyházi Egyetem újdonságaként hamarosan PILOT kurzust indítanak pedagógusoknak robotika témakörben.

 

Horváth Kíra