Nincs nőnap virág nélkül

Nagy volt a forgalom az elmúlt napokban a nyíregyházi virágboltokban. Nőnapon hagyományosan a legtöbben ilyen ajándékkal kedveskednek a szívükhöz közel álló hölgyeknek. 

Minden évben március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot. Ezen a napon sok üzlet kínál számos ajándékötletet, amelyekkel a férfiak kifejezhetik a tiszteletüket és szeretetüket a nők iránt. A legtöbben azonban továbbra is ragaszkodnak a hagyományos virágokhoz, mint a klasszikus és időtálló ajándékhoz. A nyíregyházi virágboltokba is sorra érkeztek már az elmúlt napokban a vásárlók, sokan több személynek is virággal készülnek a jeles napon.

– Édesanyáméknak a temetőbe, ismerősöknek, rokonoknak, gyerekeknek – így válaszolt Rácz Mihály az egyik nyíregyházi virágüzletben válogatás közben arra kérdésre, hogy kiknek választ ajándékot március 8-ára.

Kislányokat, nőket és szépkorú hölgyeket is köszöntenek Nőnap alkalmából, így a virágboltokban is széles és színes a kínálat. Hagyományos szálas virágok, csokrok, cserepes növények, de kreatív és modern virágkompozíciók is kaphatók az üzletekben. A nyíregyházi virágboltokban már a hét elejétől készültek a nőnapi rohamra, a legnagyobb forgalmat a pénteki nap mellett hétvégére várják, hiszen sokan ekkor köszöntik hozzátartozóikat.

– Ilyenkor tavasszal van a legnagyobb forgalmunk. Nőnap, anyák napja, ballagások: ez a szezon kiemelkedik a többi közül. Illetve a Valentin nap, amikor szintén tavaszi virágokat szoktak választani a bordó rózsa mellé – mondta el Pető-Szurovcsák Anett, a Levendula Virágüzlet tulajdonosa.

Pető-Szurovcsák Anett azt is elárulta, náluk a tapasztalat évek óta azt mutatja, hogy ilyenkor a legkedveltebb virág a tulipán, de sokan választják a jácintot vagy a nárciszt, amely az első tavaszi virágok egyike.