Nincs megállás! Oltanak a hosszú hétvégén is az országban
Nincs megállás! Oltanak a hosszú hétvégén is az országban

Sorban állás nélkül, rendben zajlanak az oltások országszerte, melyek holnap is folytatódnak.

Nincs megállás a hosszú hétvégén sem, folyamatosan zajlik az oltás az országban. Az M1 stábja többek között Kecskeméten és Miskolcon is járt.

Kiderült, hogy az alföldi városban teljesen rendben zajlik az oltás, nincsenek sorok.

Az oltópontokon Pfizer/BioNTech és Szputnyik V második körös oltások történnek. Mint elhangzott, ha minden oltópont nyitva van, egy nap alatt mintegy 800 embert tudnak beoltani.

Az egyik oltóponton szakdolgozója azt tanácsolta az oltásra érkezőknek, hogy lehetőség szerint kitöltött nyilatkozattal érkezzenek, melyet a vakcinainfo.gov.hu oldalról lehet letölteni.

A kecskeméti oltópontokon dolgozók azt kérik, hogy mindenki a saját időpontjára érkezzen. Mint elhangzott, hétfőn, vagyis március 15-én is folytatódnak az oltások, méghozzá 16 oltóponton.

Miskolcon vasárnap a második körös Pfizer/BioNTech és Szputnyik V vakcinával oltják a második körös pácienseket. Ezen kívül a rendvédelmi szervek tervezett ütem szerinti oltását is végzik, egy mozgó oltócsoport pedig a szociális intézményekben végez második körös oltásokat.

Hétfőn egyebek mellett a bírósági és ügyészségi dolgozókat oltják, kedden pedig a tervek szerint összesen mintegy háromezer embert oltanak majd be.

hirado.hu