Nemzetközi tornával indul a szezon

 

Már majdnem teljes a Fatum Nyíregyháza kerete. A női röplabdásokhoz visszatárt a válogatottból Tóth Fruzsina és Villám Lilla, akik az Európa-bajnokságon vettek részt.

- Fárasztó hónapok vannak a hátunk mögött, de igyekszünk gyorsan regenerálódni, mert indul a szezon a klubcsapatban - mondta Villám Lilla játékos.

- Hatalmas élmény volt, és testközelből találkozhattam Európa legjobb játékosaival, örültem, hogy ott lehettem az EB-n – mondta Tóth Fruzsina játékos.

A héten már a többiekkel készültek a válogatottak, Josefina Fernandez viszont csak október közepén csatlakozik a többikhez. A jövő héten viszont már elkezdődik a MEVZA Kupa, melyben a horvát, cseh, szlovák, szlovén, osztrák és magyar élcsapatok indulnak. Az első fordulót Nyíregyházán rendezik, a Fatum kedden a szlovák Bratislava, csütörtökön a cseh Olomuc ellen lép pályára.

- A szlovákoknál korábban kezdődik a bajnokság, ők már előrébb tartanak nálunk, de természetesen hazai környezetben szeretnénk győzni - mondta Horváth András vezetőedző.

A csapat tagjai hónapok óta a rajtra készülnek, és játékosok már nagyon várják, hogy tétmeccset vívhassanak.

- Nagyon sokat edzettünk, és szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül dolgoztunk annyit az elmúlt hetekben. Úgy érzem erősödtünk, de a MEVZA Kupa a felkészülés egyik állomása. Számunka a bajnokság a legfontosabb - mondta Szombathelyi Szandra csapatkapitány.

A MEVZA Kupa mérkőzéseit a Continental Arénában rendezik.

Dankó László