Nemzetközi kupameccs Nyíregyházán
A Stara Pazovát fogadta a Fatum-Nyíregyháza a röplabda Challenge Kupában.

Hosszú idő után játszott ismét nemzetközi kupamérkőzést a nyíregyházi női röplabdacsapat. Egy évtizede a Bajnokok Ligájában is sikeres volt, most a Challenge Kupában szeretett volna eredményes lenni. A Stara Pazova ellen az első találkozón 3–1-re nyertek a szerbek, így előnnyel várhatták a visszavágót, és két játszma megnyerése már továbbjutást jelenthetett számukra.

Fatum-Nyíregyháza–Stara Pazova 1–3 (11, -24, 14, 16) 

Bem iskola, 500 néző 

Jv.: Ivkovic, Tubylov

Nyíregyháza: Sitku, Araujo, Valdez, Sikos, Erdősné, Vén. Csere: Tóth (liberó), Erdős, Ramdin, Sitkey, Kundrák, Andrejkovics

Stara Pazova: Sakradzija, Jovanovic, Mrdak, Medarevic, Trivunovic, Budrovic. Csere: Djukanovic (liberó), Petrov (liberó), Jakic, Vujnovic, Jurisic

Az első játszmában jobban kezdett a Stara Pazova, és hamar ötpontos előnyt szerzett. A jó vendég blokkok mellett az ütők is pontosan játszottak, és egyre nagyobb lett a különbség. Hiába próbálkozott cserékkel Kőhalmi Richárd, a hazaiak vezetőedzője, a szerbek nagyon dinamikusan játszottak, és 25–11-re nyerték az első szettet. Főleg Trivunovic volt elemében. A második szett eleje szorosabb eredményt hozott. Sokat javult a Nyíregyháza védekezése, és a jó blokkoknak köszönhetően 5–5-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első technikai szünet után azonban meglépett a Stara Pazova, és 4 pontos előnyt szerzett. A center Mrdak volt ekkor hatékony, a Nyíregyházában pedig Ramdin támadott pontosan. Nagy hajrába kezdtek a hazaiak, és Kundrák nyitásainak köszönhetően 17–17-nél egyenlítettek, sőt 20–19-nél a vezetést is átvették. Sakradzija és Trivunovic révén tartotta a lépést a Pazova, így izgalmasan alakult a végjáték. Darlen Ramdin jó blokkjával 26–24-re nyert a Fatum-Nyíregyháza, és egyenlített. A harmadik szett elején villámrajtot vett a házigazda, és 6–2-re vezetett. A technikai szünet után viszont fordítottak a vendégek, de szoros volt az állás. A játszma hajrájában egymás után több alkalommal is pontosan támadott a Stara Pazova és nyerte a szettet, ezzel eldőlt, hogy a szerb gárda jutott tovább. A negyedik játszma elején sok volt a rontás mindkét oldalon. A vendégek stabilizálták hamarabb a játékukat, és a második technikai szünetnél 16–11-re vezettek. A különbség a folytatásban tovább nőtt, és a végén nyerte a szettet és ezzel együtt a mérkőzést a Stara Pazova.

Kőhalmi Richárd: – Kishitűen kezdtük a találkozót, feszültek voltak a lányok. A második szettben nagyszerűen játszottunk, de a többi játszma hajrájában sokat hibáztunk.

Dankó László