Nemzetközi Könyvajándék Nap
A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz, amelyet február 14-én tartanak. Az esemény célja, hogy a szakemberek felhívják a figyelmet az olvasás jelentőségére és elérhetővé tegyék az olvasnivalót minden gyermek számára. Ezen a napon bárki segíthet egy-egy ajándék könyvvel, amit rászorulóknak juttatnak el a könyvtár munkatársai.

Évek óta csatlakozik a Móricz Zsigmond Megyei és Város Könyvtár a Nemzetközi Könyvajándék Nap elnevezésű, önkéntes kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy megnövelik a jövő olvasóinak könyvekhez való hozzáférését. A szakemberek szerint ha többen jutnak olvasnivalóhoz, többen válnak olvasóvá is. Nyíregyházán a Gyermekkönyvtárban ezért február 14-én kedden, egész nap könyvadományokat gyűjtenek hátrányos helyzetű gyerekeknek.

 

Cél, az olvasás népszerűsítése

 

Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta, Megyei és Városi Könyvtárként a feladatuk, hogy népszerűsítsék az olvasást. Az igazgató hozzátette, ezt már a legkisebb korban kell elkezdeni.

 

9-től 18-óráig várják az adományokat

 

Február 14-én, kedden nyitvatartási időben, reggel 9-től este 18 óráig várják a szervezők a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárába azokat az adományozókat, akik új, vagy használt, de jó állapotban lévő olvasnivalót tudnak felajánlani gyerekek részére. A lapozgatós, képeskönyvektől kezdve, a regényeken át az ismeretterjesztő könyvekig várják a szervezők a lakossági felajánlásokat.

 

Aki teheti, vegyen a környezetében elő gyereknek is könyvet!

 

Mindezeken túl a könyvtár dolgozói arra buzdítják az embereket, hogy aki teheti, ezen a napon ajándékozzon egy, a környezetében élő kisgyermeknek egy könyvet. Ezzel is ösztönözve őket a rendszeres olvasásra.

ME.

(Fotó: internet)