Nemzetközi kispályás tornák

 Öregfiúk kispályás labdarúgó tornát rendeznek december 2-3-án Újfehértón. Az I. Diego pénzdíjas Kupára 24 csapat jelentkezhet vasárnapig, és már csak pár kiadó hely van. Az együttesekben 35 év fölötti játékosok szerepelhetnek, és az ország különböző pontjairól érkeznek gárdák. A labdarúgók között több korábbi NB-I-es illetve NB-II-es futballista is van, így csapatot indít a Szpari és a Debrecen is.

- Dombi, Sándor és Kerekes az egyik, Szatke, Göncz és Karkusz a másik oldalon szerepel majd, azaz ismét nagy csatát vívhat a Loki és a Szpari - mondta Verebélyi Tibor a Diego ügyvezetője. 

A tornából szeretnének hagyományt teremteni, és bíznak abban, hogy országos méretek ölt majd.

- Romániából is érkezhet egy együttes, de Bajáról is jelentkezett egy csapat. Szeretnénk lehetőséget biztosítani az öregfiúknak, hogy megmérettessék magukat - mondta Székely János főszervező.

2018.január 5-7-e között 13. alkalommal rendezik meg a Kelet-Magyarország-Eissmann Kupát. 36 csapat vesz részt, az összdíjazás pedig 500 ezer forint. Rangos mezőny várható, már Svájcból is jelentkezett egy együttes.

- Tavaly már későn adták le nevezésüket, idén viszont elsőként jelentkeztek. De itt lesz az Intersport Városi Kispályás bajnokság krémje, és több megyei csapat is - mondta Dajka László főszervező.

A helyszín a Continental Aréna lesz. A névadó szponzor is indít csapatot, és sokat tesz azért, hogy dolgozóinak sportolási lehetőséget biztosítson.

- Van strandröplabda és labdarúgó pályánk, ping-pong asztalok, konditermekben pedig erősíthetnek a dolgozóink. Fontos, hogy megfelelő egészségi állapotban legyenek, és ebben igyekszünk őket segíteni - mondta Lénárt Krisztián az Eissmann Automotíve Hungária gazdasági igazgatója.

Még 15 kiadó hely van a tornára, nevezni december 22-ig lehet.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos