Nemzeti Összetartozás Napja – A sóstói reformátusok is megemlékeztek

A Nyíregyháza- Sóstói Református Egyházközség tagjai templomukban tartottak trianoni megemlékezést június 4-én. 

Az ünnepi rendezvény a kolozsi testvérgyülekezet online bejelentkezésével kezdődött. A testvérgyülekezet lelkipásztora, Sikó Piroska köszöntötte az egybegyűlteket, aki mondanivalójában hangsúlyozta, hogy a két közösség közel 20 éves kapcsolata alatt sokszor lehettek egymásnak erős támaszai. Majd a Károli Gáspár Református Egyetem által készített Reformátusok és Trianon című kisfilm került bemutatásra, mely a Református Egyház Trianon utáni helyzetét fedte fel a nézők számára.

Kósa László református lelkész beszédében megfogalmazta, hogy a magyarság nem egyszer képes volt újjászületni. Ennek az az egyszerű oka volt, hogy a magyar embernek lelke és erős jelleme van. A köszöntő szavak után Dr. Ráczné Hekmann Erzsébet előadóművész ének- imádságaival emelte az emlékezők lelkét ünnepi magasságokba. Méhész Réka, Reményik Sándor Új szövetség című versével bátorította az egybegyűlteket.

A megemlékezés a templomban koszorúzással folytatódott. A gyülekezet tagjai, mécsest gyújtva, főhajtással emlékeztek meg a 100 évvel ezelőtti eseményekről.

Kapcsolódó galéria

A sóstói reformátusok is megemlékeztek