Nemcsak a köd, az ónos eső is nehezíti a napunk

Helyenként ismét sűrű, zúzmarás köd alakult ki hajnalra virradóan. Kiemelten az Alföld középső és a délkeleti tájain, illetve néhol az Északi-középhegységben, illetve a Dunántúl magasabban fekvő, felhőben lévő tájain lehetnek rosszak a látási viszonyok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. A Dunántúlon több és vastagabb lesz a felhőzet, kelet, északkelet felé haladva ugyanakkor egyre kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk.

Délutántól, estétől délnyugaton (Somogy, Zala, Alpokalja) gyenge hószállingózás kezdődhet, de késő estig, éjfélig még érdemi mennyiség nem valószínű. Ugyanakkor késő estétől a csapadék formája Somogyban, Zalában, majd később általában az Alpokalján is egyre több helyen fagyott esőre, majd ónos esőre vált. Az említett tájakon csütörtök reggelre akár több milliméternyi ónos eső is hullhat. (A nyugati határnál tarthat ki legtovább a csapadék havazás formában.)

A keleties szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. Késő estére általában +1 és -5 fok közé hűl le a levegő.

 

Forrás: hirado.hu