Nemcsak a gladiátoroknak, de a tigriseknek is keleti rangadó
Nemcsak a gladiátoroknak, de a tigriseknek is keleti rangadó

A Miskolc Steelersszel mérkőzik meg a DEAC Gladiators vasárnap. A mérkőzés tétje a rájátszásba jutás.

Egy olyan mérkőzés következik a DEAC számára, amely évek óta presztízsmeccs a Nyíregyháza játékosainak is. A Miskolc Steelersszel ugyanis sok éven át kiélezett párharcokat vívott a Tigers a Hungarian Football Leagueben, míg a cívisvárosiaknak ez lesz az első alkalom, hogy felnőtt nagypályás meccsen megmérkőznek a borsodiakkal.

Tigriseink a gladiátorok oldalán legutóbb magabiztos sikert arattak (53-14) a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz ellen Hajdúszoboszló. Ráadásul több szabolcsi játékos is kulcsszerepet vállalt a meccsen. A kiváló formában adogató Molnár Gábor két passzát is értékesítette Erdélyi Áron. Ám a védelemben is voltak kiemelkedő teljesítmények. Laczják Attila hozta szokásosan jó formáját és kulcsfontosságú szereléseket csinált, míg Béres Máté interceptiont jegyzett és labdát is szerzett. Így jó formában várhatják a találkozót játékosaink.

A túloldalon találhatunk néhány ismerős arcot, hiszen Vasyl Yordan évekig a Tigers mezében ontotta a pontokat. A DEAC védelmének rá és egyik elkapójára, Charles Wortre kell talán a legjobban figyelnie. Emellett Yuriy Nahornyak is a Steelerst erősíti idén, aki edzőként és játékosként is sokat segítette a tigriseket. A Miskolcnál emellett kiemelendő a passz elleni védekezés is, amelynek két kulcsfigurája Jónás Máté és Szabó Martin. Nem mellesleg a defense egyik kulcsfigurája az a Szatmári Dániel, akinek jelentős tengerentúli rutinja van már. Azonban a koronavírus-járvány miatt a Steelers játékosai nem tudtak két hétig együtt edzeni, így kérdés, hogy milyen erőnléti állapotban lesznek.

A DEAC Gladiators-Miskolc Steelers keleti rangadó november 8-án, vasárnap 13 órakor kezdődik a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportközpontjának műfüves pályáján (Dóczy József utca 9.). A belépés díjtalan.

 

!!! A kormány november 3-i bejelentésének értelmében a mérkőzésen kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Emellett a lelátón minden harmadik széken lehet majd helyet foglalni. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnal bezárják. A mérkőzésen biztonsági szolgálat is lesz, így aki felszólítás ellenére sem tesz eleget a szabályoknak, azt kivezetik a létesítmény területéről. A klub kéri a szurkolókat, hogy a találkozó alatt ne érintkezzenek a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival ugyanis a továbbjutó csapat már a következő héten lejátssza az elődöntőt. !!!

Fotók: Bódi Sándor