Nem sok hiányzott a bravúrhoz
Szoros meccsen kapott ki a Kölcsey DSE.

A tavalyi böszörményi brutalitás után, ezúttal valóban kézilabda meccset vívott idegenben a Kölcsey DSE. Nagyon szorosan alakult az első játékrész, minden tekintetben felvették a nyíregyháziak a versenyt a jelentős fizikai fölényben lévő hazaiakkal szemben. Nagyon koncentráltan játszottak a mieink és ennek meg is lett az eredménye, 13-12-vel fordultak a csapatok. Jól indult a 2. félidő is, remekül küzdött a Kölcsey és 18-16-ig minden tervszerűen alakult. Ekkor sajnos két kimaradt büntető után megléptek a hazaiak 22-17-re. Az időkérés után rendezték soraikat a nyírségiek és szépen feljöttek, de a fordításra már nem maradt idő.

Hajdúböszörményi TE–Kölcsey DSE Nyíregyháza 24–21 (13–12)

Hajdúböszörmény, 140 néző

v.: Héjja Á., Kónya B.

Kölcsey: Gyimesi L. (27 védés!) – Papp A. 2, dr. Tilki A. 2, Kelemen G., Silye V. 3/1, Katona K. 9, Hruska Zs. 2. Csere: Torkos H. (kapus), Hrabina I. 3/1, Márkus G., Vitányi A., Katona B., Rabatin H., Balogh D.

Edző: Hadobás István.

- Végeredményben szépen helytálltunk a mezőny egyik legerősebb csapata otthonában, remek kapusteljesítmény és védekezés mellett, kicsit pontosabb befejezésekkel és értékesített büntetőkkel a győzelem sem volt elérhetetlen! Ilyen tartással és koncentrációval legközelebb már nem kapunk ki, ezt ígérhetem! Remélem vasárnap ezt be is bizonyítjuk! Gyimesi szenzációsan védett (50 %-nál is jobban), Katona remekelt támadásban, Kelemen 13 gólpasszáért, Papp védőmunkájáért emelhető ki, de Silye, Hruska és Tilki és a beteg Hrabina is jól játszottak - mondta Hadobás István. 

A juniorok folytatták hibátlan sorozatukat, zsinórban ötödik meccsüket megnyerve őrzik veretlenségüket.