Nem sikerült lezárni a párharcot

A harmadik mérkőzés következett a női röplabda Extraliga negyeddöntője során a Fatum Nyíregyháza és a MÁV Előre között. Ezúttal Székesfehérváron találkoztak a csapatok. 
A házigazda kezdő hatosa több helyen változott az előző mérkőzéshez képest. 

Egy-egy centertámadással indult a meccs, és felváltva születtek a pontok. Valerin Carabali volt ekkor különösen hatékony a mieinknél, Dvoracek pedig a fehérváriaknál fejezte be jól a támadásokat. 7-10-nél három pont volt az előny, de egy 7-0-s rohammal fordított a MÁV Előre. A mieink pillanatai következtek, így 16-16-nál sikerült egyenlíteni. A hajrá fehérvári vezetéssel indult, ám minimális volt a hátrány, és nagyot küzdöttek a mieink. A székesfehérváriak viszont szettlabdához jutottak, és a másodikat értékesítve nyerték a játszmát.  

A második felvonásban is folytatódott a nagy csata, egyik csapat sem tudott előnyt szerezni. Nina Kocic és Ivana Jeremic szerezte ekkor a pontokat, a MÁV Előrénél pedig Andersson blokkolt jól. Féltávnál 13-11 volt az állás. Több volt a hiba mindkét csapat játékában, de ebből a hazaiak jöttek ki jobban, és 20-17-tel indult a végjáték. Bár sikerült egyenlíteni, végül ezt a szettet is a fehérváriak nyerték. 

A harmadik játékrész elején beragadt a Fatum, kicsit megfogta a csapatot a két hajrában elveszített szett. A folytatásban viszont fordított a Nyíregyháza, és 8-12-nél négy ponttal vezettünk! A végjáték ig is maradt három pont az előnyből, és végül Nina Kocic ütésével nyerte a játszmát a csapat.

A negyedik felvonásra sem változott semmi. Harcolt egymással a két csapat, és felváltva estek a pontok egy ideig, majd 8-5-nél időt kellett kérnie Adrian Chylinskinek. Nem sikerült megtörni a MÁV Előre lendületét, öt ponttal megléptek a szett felére, ami döntő volt. Végül nyerte a játszmát a házigazda, és ezzel a három nyert meccsig tartó párharc állása 2-1 a Fatum javára. Folytatás pénteken Nyíregyházán. 

MÁV Előre Foxconn- Fatum Nyíregyháza 3-1 (22, 22, -22, 21)

MÁV Előre: Dvoracek 25, Király-Tálas 1, Pallag 9, Matos 8, Vacsi 16, Andersson 14

Csere: Kovács, Tóth J.(liberók), Markovic 7, Michalewicz

vezetőedző: Lukasz Przybylak

Nyíregyháza: Kocic 28, Carabali 14, Galvao 3, Jeremic 8, Földi 1, Szabó L.5

Csere: Tóth F. (liberó), Farkas G., Nagy S. 3 , Antivero 1

vezetőedző: Adrian Chylinski