Nem pihennek a nyíregyházi fiatal női röplabdások
Négy nyíregyházi játékos is részt vesz a 11. Európai Global Challenge röplabda tornán. A horvátországi megmérettetésen két korosztályos válogatott is indul.

Két korosztályos válogatott is részt vesz Pulában a 11. Európai Global Challenge röplabda tornán. Vasárnap kezdődött Horvátországban a megmérettetés, amelyre négy nyíregyházi játékos is elutazott. A magyarok az U22-es és az U17-es korosztályban is két-két csapatot indítanak, az U18-as és az U16-os csapatot. A Horváth András irányította U18-as csapat tagja a nyíregyházi Vén Eszter. A csapat a tavalyi tornán az U17-esek között a második helyen végzett, most azért neveztek a magasabb korosztályba, mert kíváncsiak arra, hogy a komolyabb csapatok ellen mire képesek a lányok. A lényeg a megmérettetés. Az U16-os csapat célja is a rutinszerzés a horvátországi tornán, itt három nyíregyházi röplabdás is tagja a csapatnak, Schwegler Stefánia, Ratkos Petra és Kundák Eszter.

A felnőtt röplabdások egyelőre pihennek. Számukra csak augusztus 3-án kezdődik a felkészülés. A Fatum-Nyíregyháza keretében nem várható nagy változás, de még egy nyitásfogadó négyes-ütőt mindenképpen szeretnének igazolni.

F. A.