Nem nyitnak ki az egyetemek a veszélyhelyzet lejártával sem!
Fotó: Illusztráció

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felszólította a felsőoktatási intézmények vezetőit, hogy az elrendelt veszélyhelyzet lejárta ellenére rektori utasítás keretében változatlanul tartsák fent a járvány terjedésének lassítását, az emberi egészség védelmét szolgáló intézkedéseket. Az egyetemeken, főiskolákon a jövő héten is távoktatásban folytatódik a hallgatók képzése – közölte az ITM csütörtökön.

A koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányrendelet értelmében 2020. március 12-én intézménylátogatási tilalom lépett életbe a felsőoktatásban. Az ellenzék felelőtlen magatartása miatt a rendelet 2020. március 27-én hatályát veszti – írták.

A kialakult helyzet kezelése érdekében Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára levélben kérte az állami fenntartású egyetemek és főiskolák vezetőit, hogy az intézmények maradjanak zárva, és jelezzék hallgatóiknak, hogy továbbra se látogassák a felsőoktatási intézményeket. A nem állami fenntartású intézmények részére az államtitkár javaslatként fogalmazta meg, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel hasonlóképpen járjanak el.

2020. március 23-tól a helyi adottságokhoz, feladatokhoz igazodva a felsőoktatásban mindenütt elindult a távoktatás, a képzések a jövő héttől is ebben a formában zajlanak majd. A fiatalok érdekeit szem előtt tartva az intézmények megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy minden hallgató számára biztosítsák a félév sikeres lezárásának lehetőségét – áll a közleményben.

 

Forrás: hirado.hu