Nem maradnak el misék, istentiszteletek a történelmi egyházak beérkezett jelzései alapján

A szokott rendnek megfelelően megtartják a miséket, istentiszteleteket – ez derül több történelmi egyház szerkesztőségünkhöz beérkezett jelzéseiből. Több helyen élőben vagy felvételről is meg lehet tekinteni a szertartásokat, amelynek így, közvetett módon is részesévé lehet válni.

A római katolikus Magyarok Nagyasszonya Egyházközségben és a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegyében is megtartják a lelkipásztorok a templomi liturgikus eseményeket, követve az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának nyilatkozatát.

A görögkatolikus egyházmegye központjában, a Szent Miklós-székesegyházban, valamint nemzeti kegyhelyünkön, a Szent Mihály főangyal-bazilikában – ahogyan azt már a hívek évek óta megszokhatták – továbbra is működnek az élő közvetítések, melyek a honlapjukról, vagy az alábbi YouTube-csatornákon érhetőek el:

A római katolikus szertartásrend a http://magyaroknagyasszonya.dnyem.hu/ oldalon követhető nyomon.

A Nyíregyháza Városi Református Egyházközség vasárnapi istentiszteleteit a szokásos időpontokban, tehát 8.30-kor, 10.30-kor és 17.30-kor megtartják. A Református Templomban a leglátogatottabb, fél tizenegyes szertartáson úgy történik a létszámmegosztás, hogy a jelenlévők fele a templomban, míg a másik fele a kazettás teremben követheti az istentiszteletet, kivetítő segítségével. Az istentiszteletek internetes közvetítése élőben a youtube csatornájukon látható, az egyházközség honlapján, a refnyiregyhaza.hu oldalon pedig újranézhető, ahol friss hírek is olvashatók.

A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség is megtartja a szokott rendnek megfelelően az istentiszteleteit a nagytemplomban, tehát vasárnap 8.00 és 10.00 órakor, melynek hangfelvételét a garainy.hu (hangzó örömhírtár) vissza lehet hallgatni. A mandabokori evangélikus gyülekezetben vasárnap 10.00 órakor van az istentisztelet, melyről online közvetítést készítnek, ezek hang, írott és videó formában az alábbi linken érhető el: https://mandabokor.lutheran.hu/?page_id=7255