Nem kapta meg a licencet a Szpari
Helyben hagyta az MLSZ az elsőfokú döntést. Hiába harcolta ki a pályán a bennmaradást a Szpari, nem indulhat az NB I-ben.

Mindössze egy háromsoros, rövid üzenetet kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottságától a Nyíregyháza Spartacus. Ebben az áll, hogy a bizottság 2015. május 26-ai ülésén helyben hagyja az elsőfokú határozatokat, és a fellebbezést elutasítja, azaz nem kapja meg a Szpari a következő szezonra az NB I-es licencet. Indoklás nem érkezett, azt a szövetség 72 órán belül küldi meg a végleges határozattal együtt.

– Megdöbbenve fogadtuk a hírt, és méltánytalannak tartjuk. Szerdán a klub vezetése összeül, és eldöntjük, hogyan tovább. Nem adjuk fel, ha kell, a végsőkig elmegyünk, a remény hal meg utoljára, de nagyon csalódott vagyok – mondta Révész Bálint tulajdonos.

A Nyíregyháza Spartacus annak ellenére nem kapta meg az NB I-es licencet, hogy egyetlen fillérrel sem tartozik senkinek. A korábbi – 2010-es  – játékosának, Diego Balbinot-nak is mindent kifizetett, az erről szóló eredeti bizonylatot is bemutatta. Úgy tűnik, ez is kevés volt... Az NB I-es licencet a Kecskemét, a Pápa és a Pécs sem kapta meg a következő szezonra.

D. L.