Nem javul az időjárás - Felhős, szeles, esős  lesz a vasárnap is
Nem javul az időjárás - Felhős, szeles, esős lesz a vasárnap is

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint vasárnap északkeleten is megnövekszik a felhőzet, de itt hosszabb-rövidebb napos időszakok. Nagyobb számban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, északkeleten zivatar és felhőszakadás is, másutt inkább csak elszórtan lehet időszakos eső.

Az északnyugati szél a Dunántúlon nagy területen megerősödik, a térség északi részein gyakran viharossá fokozódik, a keletebbre eső tájakon jobbára mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet kora délután általában 19 és 25, késő este 15 és 20 fok között várható.

Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, zápor azonban csak szórványosan fordulhat elő. Az északnyugati szél a Dunántúlon nagy területen erős marad. A hőmérséklet késő este 15 és 20, hajnalban 13 és 18 fok között alakul.

Hétfőn a gyakran változó felhőzet mellett főleg a Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap. A Dunától keletre többfelé, a Dunántúlon elszórtan valószínű zápor, zivatar, a Nyugat-Dunántúlon kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon gyakran lesz viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között alakul.