Nem játékszer, szerszám! Japán haszonjármű Nyíregyházán is

Egyre népszerűbb hazánkban is a Pick Up. A Csősz Kft. elkezdte az Isuzu márka forgalmazását. 


 Aki néhány évvel ezelőtt dízel Opelt keresett a hirdetési oldalakon, gyakran olvashatta a mondatot: „Isuzu motoros”. Az eladó ezzel azt szerette volna jelezni, hogy japán erőmű hajtja az autót. Egy olyan gyártó motorja, mely több mint száz éve épít autókat, és a II. világháború után teherautóival nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Japán gazdaság talpra állt. Aztán a világ egyik legnagyobb autóbusz és teherautó gyártója lett, a Pick Upok területén pedig az egyik legnépszerűbb. Európában ugyan csak később ismerték meg a márkát, de Magyarországon is folyamatosan nőnek az eladások. Mostantól Nyíregyházán is megvásárolható az Isuzu D-MAX.

- Megkeresett bennünket az importőr, ránk gondoltak, hogy próbáljuk ezt a márkát sikeressé tenni a régióban. Ez a modell hiányzott a mi cégcsoportunkból, az a célcsoport aki szereti a Pick Upot rendelkezésre áll, így optimisták vagyunk a jövőt illetően. Haszongépjárművekről van szó melyek terepen is jól boldogulnak. Borászok, mezőgazdaságban dolgozók, vadászok igénylik elsősorban ezt a modellt, nekik a munkájukhoz tartozik – mondta Csősz Ferenc a Csősz Kft. tulajdonosa.

Kevesen tudják, de Isuzu dízel motorok hajtják a Hummer által készített katonai terepjárókat, sőt tengeralattjárókat is ellátnak erőforrásokkal. Járműveik egyik nagy előnye, hogy ellentétben sok más gyártóval nem személyautót alakítanak át teherszállításra is alkalmas járművé, hanem egy teherautó gyártó cég készít személyautót, 1 tonnás teherbírással, összkerékhajtással. Ahogy fogalmaztak az autójuk nem játékszer, hanem szerszám.

- Régóta kapcsolatban állunk a Csősz Kft-vel, és örülünk, hogy mostantól az Isuzut is forgalmazzák. Nagy tapasztalat van mögöttük, és nem csak a magánvevőiktől várunk sikereket, hanem erősek a flottakapcsolataik, a közmű cégekkel, mezőgazdasági cégekkel is szoros a viszonyuk. Az egy dolog, hogy szép környezetben árulják az autókat, de fontosabb az a tudás ami mögöttük van – mondta Andrew Prest a WAE Kft. ügyvezető igazgatója.

A D-MAX különböző kiegészítőkkel és tartozékokkal is felszerelhető, erről már Rádi László, a Maxliner tulajdonosa beszélt. Így attól függően, hogy ki mire szeretné használni az autót megerősíthető a futóműve, javítható a terepjáró képessége, kialakítható zárható rakodórész.

A Pick Up Amerikában évtizedek óta népszerű, Európában sokan személyszállításra használják. Így felszereltségtől függően bőrkárpitozás, és számos kényelmi extra is rendelhető a D-MAX-hoz – immár Nyíregyházán is.

Dankó László

Fotó: Trifonov Éva