Nem bírt egymással a MAFC és a Nyíregyháza
A negyedik hosszabbítás döntött a MAFC–Nyíregyháza kosármeccsen.

Mint a hullámvasúton: egyszer fent, egyszer lent. Ez volt a jellemző a MAFC–Marso Nyíregyháza férfi kosárlabda-találkozóra. Az alsóházi rangadón a házigazda kezdett jobban, és az első két negyedet megnyerve több mint tíz ponttal vezetett a nagyszünetben. A harmadik játékrészben azonban csodát tettek a cápák, 24–10-re nyerték a játékrészt, és átvették a vezetést. A negyedik negyedben sokáig tartott is az előny, de a hajrában minimális volt a különbség, és 1:15-tel  a vége előtt egyenlített a MAFC. Hiába indíthatta az utolsó támadást a Nyíregyháza, Unruh labdája lejött, így 74–74 után jöhetett a hosszabbítás.

                                                                                Hosszabbítás 1.

Itt parádésan kezdett Sitku Ernő gárdája, és hét ponttal elhúzott. Alig több mint egy perccel a vége előtt azonban ismét háromra jött fel a budapesti együttes, így izgalmasan alakult a vége. Ekkor Unruh dobott egy duplát, de válaszolt a MAFC, majd Smith talált be a hármason kívülről, 85–85, ismét egyenlő, jöhetett a második hosszabbítás!

                                                                                  Hosszabbítás 2.

A fővárosiak szereztek vezetést, de Savic egy triplával fordított. Felváltva estek a kosarak, de Misek, majd Mocsán is eredményes volt, így négy ponttal meglépett a MAFC. Ez ezen a mérkőzésen már tetemes előnynek számított. 1 perc 45 másodperc volt ekkor hátra a második ráadásból. Jött egy újabb Savic hármas, az irányító már dupla-duplánál tartott, mivel tíz gólpasszt is kiosztott pontjai mellett. Másodpercekkel a vége előtt Brane Savic egy büntetőt is bedobott, 94–94, majd ismét szabálytalankodtak vele szemben. Mindkét dobása pontos volt, vezetett a Nyíregyháza! Az ellentámadásnál Kristanovic szabálytalankodott, kipontozódott, Smith pedig mindkét büntetőt bedobta, 96–96, újabb hosszabbítás, a harmadik!

                                                                                 Hosszabbítás 3.

Nem változott a helyzet, felváltva születtek a pontok. 101–101 után Smith kétszer villant a hazaiaknál, már 35 pontnál tartott a MAFC légiósa. De jött Unruh triplája, melyre válaszoltak a fővárosiak. Nem adta fel a Nyíregyháza, Kósa T. sikeres büntetői után 109–106 volt az állás, majd Savic lepattanója után ismét Kósa dobhatott a vonalról, ráadásul hármat, mert tripla közben szabálytalankodtak vele. Mindhárom jó volt, 109–109! És ekkor jött a csoda. Egy rossz hazai kísérlet után Unruh dobott triplát, 109–112. És amikor már mindenki elhitte a győzelmet, a dudaszó előtt jött egy hazai hármas, 112–112. Negyedik hosszabbítás.

                                                                                  Hosszabbítás 4.

A hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták: hármassal kezdték az újabb ráadást. De jött Unruh válasza, sőt a vezetést is átvette a Nyíregyháza. A negyven pont fölött záró Smith-t azonban nem lehetett tartani, vezérletével drámai meccsen nyert a MAFC.

MAFC–MARSO Nyíregyháza 123–121 (33–27, 16–11, 10–24, 15–12, 11–11, 16–16, 11–9) – négyszeri hosszabbítás után
14. forduló.

Gabányi László Sportcsarnok, 800 néző
V.: Benczur T., Török R., Frányó P. (Bodrogváry I.)

MAFC: SMITH 43/6, Mócsán 12/6, MISEK 22/9, Kovács Ád. 14, SIHOTA 32/12. Csere: Tursics -, Debreceni -.

Nyíregyháza: Bus 4, Kósa 8/3, UNRUH 34/15, MILLER 25/9, KRISTANOVIC 23. Csere: Savic 13/6, Nagy K. 10/6, Molnár M. -, Lajsz 4.

Dankó László