Nem akartam felkerülni a Trollfocira  - Jova Levente eredményes volt Ajkán

Ritka az, amikor egy kapus az edzéseken a büntetőlövéseket gyakorolja. Jova Levente a héten folyamatosan rúgta a 11-eseket, kimagasló hatékonysággal. Jelezte is Zoran Spisljak vezetőedzőnek, hogy szívesen vállalná bajnokin is büntető elvégzését. 

- Levente jó rúgótechnikával rendelkezik, és a héten 50 büntetőből mindössze egyet rontott el. Amikor a második büntetőnél ő állt oda, nagyon izgultam, a gól után pedig kirohant hozzám, akkora lendülettel, hogy meg is húzódtam. De boldogan vállalom a jövőben is a sérülést, ha mindig belövi - mondta Tuska János kapusedző. 

Nem volt véletlen az öröm, Jova Levente ugyanis élete első gólját szerezte tétmérkőzésen. 

- Már az első büntetőt is szerettem volna én lőni, de mivel Papp Máté Soroksáron biztosan értékesítette a 11-est, rá esett a választás. Sajnos az kimaradt. A másodiknál viszont én álltam a labda mögé. Az ellenfél játékosai is csodálkoztak mikor odamentem, és zrikáltak is rendesen. Volt aki megjegyezte, hogy felkerülök a Trollfocira, de bíztam magamban. A héten kielemeztük az Ajka kapusát, tudtam, hogy jobbra vetődik majd, így a másik irányt választottam. A győzelmet jelentő gólnak nagyon örültem, az utolsó tíz perc eufórikus állapotban telt - mondta Jova Levente. 

A kapusnak rengetegen gratuláltak azóta az egykori csapattársak, kapustársak közül. Hiába, az első gól mindenki számára nagyon emlékezetes. Főleg ha kapus az illető...