Nem akarta, hogy elhagyja a párja – késsel támadt rá
Illusztráció

Szerelemféltésből szíven szúrta élettársát, ezért a Nyíregyházi Törvényszék 2024. március 12-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

Az ítélet tényállása szerint az asszony 2020 augusztusától élt élettársi kapcsolatban a sértettel, azonban kapcsolatuk 2022. év elejére megromlott a vádlott italozó életmódja miatt.

Miután a férfi közölte az asszonnyal, hogy elköltözik a közösen használt ingatlanból, 2022. március 19-én a vádlott nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott a lakásukhoz közeli parkban, majd az esti órákban hazatért, ahol a szakítás miatt veszekedni kezdett a sértettel. Ennek során magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben szakít vele, úgy öngyilkos lesz. A férfi annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy az asszony magában kár tegyen a késsel, megpróbálta azt elvenni tőle, de ekkor az asszony közepes erővel szíven szúrta párját. Ezt követően a vádlott értesítette a mentőket, akik kórházba szállították a férfit, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az ítélet nem jogerős, bár az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott felmentésért, míg védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.