Négyszázkilencven volt a legmagasabb ponthatár az idei felsőoktatási felvételin

Négyszázkilencven volt – az elérhető 500-ból – a legmagasabb ponthatár idén, a bejutáshoz ezt a Pécsi Tudományegyetem germanisztika alapképzésére jelentkezőknek kellett elérniük – közölte az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Vanó Renáta azt mondta, magas volt továbbá a ponthatár a mechatronikai mérnöki (440), valamint az ápolás és betegellátás – gyógytornász (439) szakon.

Vanó Renáta az M1-en arról beszélt, hogy idén az alapszakok közül műszaki képzésre vették fel a legtöbb jelentkezőt, de a legkeresettebb szakok közé tartoznak a bölcsészettudományi, az orvos- és egészségtudományi, valamint az informatikai képzések is.

Kitért arra is, hogy a pótfelvételire július 29. és augusztus 7. között azok jelentkezhetnek, akik egyetlen helyre sem jutottak be, vagy nem is jelentkeztek az általános felvételire. A pótfelvételi szabályai megegyeznek az általánoséval, azzal a különbséggel, hogy a pótfelvételi során csak egy képzési helyet lehet megjelölni. A ponthatárokat augusztus végén hirdetik ki – közölte az elnökhelyettes.

 

Forrás: hirado.hu