Naptár olimpikonokról
12 megyei, egykori és mai olimpikonról készített falinaptárat a Start Nonprofit Kft. a 2016-os esztendőre. A kalendárium azokat a sportlegendákat sorakoztatja fel, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és Nyíregyháza jó hírét vitték el a nemzetközi sportéletbe.

A Start Nonprofit Kft. minden évben falinaptárat készít. Bemutatták már a megye jellegzetes ételeit és híres szülötteit, 2016-ban pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó olimpikonokkal ismerkedhetünk meg hónapról hónapra.

A küzdelem, az akarat és a kitartás. Balogh Zoltán, a Start vezérigazgatója szerint ez a három tényező az, ami az általuk foglalkoztatott megváltozott munkaképességű embereket és az élsportban jeleskedőket összeköti. Ezért is döntöttek úgy, kalendáriummal tisztelegnek a sportolók előtt.

 

Kiválasztott tehetségek

 

Balogh Zoltán, a START Nonprofit Kft. vezérigazgatója elmondta, a munkatársai felismerték 2016 jelentőségét és úgy gondolták, hogy 12 hónapba nem fér bele minden olimpikon, de legalább, azokat, akiket valamilyen módon a sors keze kiválasztott, 12 különféle oldalon megjeleníttetik egy naptárban.

A falinaptár felvonultatja a megye egykori és jelenlegi olimpikonjait. Volt, aki nem számított a megkeresésre.

További képekért kattintson a fotóra!

Rakonczai Beáta, olimpikon atlétát váratlanul érte a telefon, amikor felkérték arra, szerepeljen a naptárban. A sportoló úgy vélte, ma már mindenki Rio szellemében él. Hozzátette, örömmel fogadta a megkeresést és megtiszteltetésnek érzi, hogy helyet kapott a naptárban.

A naptár egyfajta példaként is állhat a fiatalok előtt, hiszen láthatják azt, hogy kemény munkával és kitartással sokra viheti az, aki tehetséges.

 

Példa a fiatalok előtt

 

Harsányi Gergely olimpikon kézilabdázó azt mondta a naptár bemutatóján, jóleső érzés lenne az, ha a gyerekek azt látnák, hogy érdemes a sportot elkezdeni és űzni, hiszen akkor nem csak, egészségesek lesznek, hanem ilyen és ehhez hasonló eredményeket is elérhetnek. Az élsportoló hozzátette, a fiatalok. Ha emiatt gondolják úgy, hogy megnéznek egy sporteseményt, vagy elkezdenek egy sportot, akkor már megérte az ő munkájuk is.

A kereskedelmi forgalomban nem kapható kalendáriumban Rakonczai Beáta és Harsányi Gergely mellett Csabai Judit, Petrika Ibolya, Szabó Tünde, Bakosi Béla, Szabó Ildikó, Molnár Tamás, Helebrandt Máté, Váradi János, Ling Attila, és Németh László szerepel.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)