Nagyot küzdött, de az emberhátrány már nem bírta el a kosárcsapat

"A feladat első felét teljesítettük, vasárnap be kellett fejezni a küldetést. Hazai pályán harcolhattuk ki az elődöntőbe jutást, ehhez a csütörtökihez hasonló elszántságra és pontos játékra volt szükség a MAFC ellen. Az eltiltását töltő Merim Mehmedovic helyett Brugós Olivér meccselt, egyébként mindenki hadra készen várta az év eddigi legfontosabb meccsét.
Nem történt meglepetés, ezúttal is Amorie Archibald dobott mindent a vendégeknél, sajnos nemcsak rá, hanem a gyűrűbe is. Rossz kezdés után néhány kivédekezett akció megadta a lendületet csapatunknak, Bus Iván hármasával először vezettünk 10–8-nál. Ezt követően Tarján Izsák percei következtek, rövid időn belül nyolc pontot termelt a centerünk, de Carlbe Ervin is jól játszott. A negyed végét ismét megtoltuk, Glatz Soma hármasával vezettünk tíz perc után. 
A második játékrész első huszonkilenc másodpercében három faultot kaptunk, egy perccel később aztán a negyediket is. Ez alaposan megfogta a lendületünket, szenvedős perceket éltünk, de a MAFC sem tudott ellépni. Ervin hármasa szakította meg a rossz periódust, majd ismét a szívünknek köszönhetően szerzetünk kosarakat, Bus, Bonifert és Tarján is faulttal együtt talált be, a játékrészt pedig Végső távolija zárta le (50–40).
Az öltözőből is jól jöttünk ki, Bonifert villámgyorsan bevágott hét pontot. A vendégtaktika annyiban változott, hogy ezúttal Polgárdy egy-egyezett folyamatosan, majd két bedobott hármassal csatlakozott hozzá Archibald. Még ezt is elbírtuk volna, azt már azonban nem, hogy erre a meccsre is jutott egy kiállítás. Bus Iván előbb színészkedésért technikait kapott, majd picivel később egy sima faultra sportszerűtlent. Az első mérkőzésen a vezetőedzőnk, ezúttal a csapatkapitányunk nélkül kellett befejezni a meccset…
Noha a negyedik etapot még Ervin extrájával kezdtük, idővel kijött, hogy az első számú irányítónk nincs a pályán. Sorra rontottuk el az akcióinkat, miközben három triplát kaptunk zsinórban. Az utolsó percekben már reménytelen helyzetből próbáltuk visszaküzdeni magunkat, az akarással nem is volt baj, de a dobásaink nem estek be.
A kosárlabda íratlan szabálya szerint az utolsó támadásból már nem dob az a csapat, amelyik biztosan megnyeri a meccset, Pápai Máté azonban még kihasználta, hogy a hazai játékosok már sétálnak le a pályáról és üres helyzetből, mértani pontossággal bedobott egy triplát – beállítva ezzel a tizenkét pontos különbséget –, amit aztán jól meg is ünnepelt a társaival.
Hatvankilenc percen át bizonyítottuk, hogy teljes csapattal legalább olyan jók vagyunk, mint a MAFC. Ha ezt újra megmutatjuk szerdán, Budapesten kiharcolhatjuk az elődöntőt!" - tudósított a mérkőzésről a Hübner Nyíregyháza BS. 

NB I/B, Piros-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–Újbuda MAFC 76–85 (28–22, 22–18, 16–24, 10–21)
Continental Aréna, v.: Lengyel, Sörlei, Balogh.
Nyíregyháza: Bus 13/3, Végső 3/3, Ervin 23/6, Bonifert 12/3, Tarján 16/3. Csere: Nagy, Glatz 5/3, Völgyi 2, Szobi, Geiger 2. Megbízott edző: Brugós Olivér.
MAFC: Polgárdy 23/6, Archibald 32/21, Pintér 5/3, Bordács 8, Pápai 5/3. Csere: Biber 5, Buzás, Katona 2, Kovács 4, Komma 4. Vezetőedző: Lakits András.