Nagyon harcolt a Fatum, de előny a Békéscsabánál
Fotó:Kohut Árpád

A női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Fatum Nyíregyháza a Swietelsky Békéscsabát fogadta. 

Jobban kezdett a vendég együttes, főleg nyitásban és fogadásban voltak pontosabbak a vendégek. 7-9 után zsinórban több pontot is szereztek, és ez az előny a végjátékig is megmaradt. Főleg Stepanenko és Strumilo volt ponterős a csabaiaknál, és vezérletükkel nyerte a játszmát a Békéscsaba. 
A második felvonás elején is stabilabb volt a vendégek alapjátéka, de a szett feléig három pontnál többel nem vezettek. Nina Kocic próbálta tartani a lépést a csabaiakkal, de így is a hajrára nőtt a különbség. Végül az első játszmalabdát értékesítette a BRSE, és nyerte ezt a szettet is. 
A harmadik játékrészben viszont már sokkal kevesebb volt a hiba a mieink játékában, és vezettek is a felvonás elején. Nina Kocic ellenállhatatlanul játszott, és ez átragadt a többiekre is. A szett felénél magabiztosan vezetett a Nyíregyháza, amikor Aydinogullari megsérült a csabaiaknál. Így is izgalmas volt a végjáték, de a Fatum nyerte a játékrészt, és szépített. 
A negyedik szett aztán nagyon izgalmasan alakult, bár a Békéscsaba vezetett, a Fatum hatalmasat küzdött, és fokozatosan dolgozta le hátrányát. A végjátékban döntetlen is volt, de három meccslabdához jutott a BRSE. Kettőt még sikerült hárítani, de a harmadikat értékesítette a Békéscsaba, mely így 3-1-re győzött, és előnnyel várhatja a visszavágót. 


Fatum Nyíregyháza – Swietelsky Békéscsaba 1-3 (-17, -18, 22, -23)

Nyíregyháza: Jeremic 8, Galvao 4, Földi 5, Kocic 36, Carabali 7, Szabó L. 6

Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. , Antivero

vezetőedző: Adrian Chylinski 

Békéscsaba: Bodnár 11, Strumilo 20, Stepanenko 22, Pintér 7, Aydinogullari 7, Paskova 17

Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki, Kotormán

vezetőedző: Tóth Gábor 

Adrian Chylinski:- Nagyon nehéz mérkőzés volt, mivel a héten elveszítettük Lászlop Alexandrát, aki alapemberünk. Az első két szettben sok hibával játszottunk, de a folytatásban nagyon küzdöttek a lányok, végig hittünk a győzelemben, de ezúttal nem sikerült fordítani. Nem adjuk fel, harcolnunk kell a visszavágón is.