Nagy csata – pont a Fradi ellen
A 20. fordulót rendezték az OTP Bank Ligában.

Balogh Jánosnak meghúzódott a lába, így nem számíthatott rá Mátyus János vezetőedző. A kapuban Ovszijenko Volodimir kezdett. Egész nap szemerkélt az eső, így mély volt a pálya talaja.

Nyíregyháza Spartacus–Ferencváros 0–0

Városi Stadion, 5500 néző

Jv.: Andó-Szabó Sándor (Ring, Tóth II.)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Fodor (Szokol 50. p), Ivanovs, Kovacevic, Bosnjak - Zofcák, Abdouraman, Kostic - Pekár (Pákolicz 90. p), Halenár- Seydi (Rezes 69. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Cukic, Ramírez (Gyömbér 85. p) - Gera, Somalia - Varga R. (Busai 67. p)., Hajnal (Lauth 67. p), Lamah - Böde

Vezetőedző: Thomas Doll

Az első percekben mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első helyzetre a 8. percig kellett várni, ám Böde elől Ovszijenko felszedte a labdát. A Ferencváros birtokolta többet a labdát, a Szpari a kínálkozó kontrára várt. A 11. percben Varga lőtt kapura, de a megpattanó labdát magabiztosan fogta a nyíregyházi kapus. Egy perccel később egy szöglet után Pavlovic elé került a labda, aki fölé lőtt. A 17. percben két nagy helyzet. Egy bedobás után Dibusz hárította bravúrosan Kovacevic fejesét, az ellentámadásból pedig Varga lőtt középről mellé. Mindkét csapat gólt szerezhetett volna. Hat percet kellett várni az újabb lehetőségre, ezúttal Lamah lőtt 20 méterről, Ovszijenko ezt is fogta, majd Varga lövését blokkolták a védők. Az első harminc percben nem volt rossz az iram, és nagy volt a küzdelem a pályán. A 33. percben Hajnal kapott jó labdát középen, de csúnyán fölé lőtt. Szervezetten játszott a Szpari, és próbált a megszerzett labdákkal ellentámadást vezetni. Gólt nem hozott az első 45 perc, 0-0 volt az állás. Fordulás után Pekár végezhetett el szabadrúgást, de fogta Dibusz. A másik oldalon Ramírez beadása után Lamah fejelt, jócskán mellé. Feljebb tolta védekezését a Nyíregyháza, és több labdát is szerzett. Az 57. percben Lamah lőtt távolról, a felpattanó labdát fogta Ovszijenko. A másik kapu előtt egy beadást követően Kostic lőtt kapura, Dibusz fogta a labdát. Majd egy szép támadás végén megint Kostic, ezúttal szögletre mentettek a fővárosiak. A 63. percben újabb Szpari helyzet, ismét Kostictól indult, aki ezúttal Halenárhoz passzolt, utóbbi középről mellé lőtt. Tíz perccel később Lauth lövése okozott gondot a kapu előtt, de végül mellé ment a labda. A 75. percben Ramírez lőtt, a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Hősiesen védekezett a Szpari, a vendégek folyamatosan nyomtak ekkor. Kijött a szorításból a csapat, egy szabadrúgás után Rezesről ment mellé a labda. Gól nem esett, a Spartacus egy jó hangulatú meccsen értékes pontot szerzett a Ferencváros ellen!

Mátyus János: – Nagyon boldog vagyok. Azt azért hozzá kell tennem, hogy az első félidőben nem tetszett a játékunk, de igazi csapatként küzdöttünk, ami pontot ért.

Thomas Doll: – Csalódott vagyok. Ellenfelünk jól megszervezte védekezését, és bár voltak lehetőségeink, nem sikerült gólt lőni. Két pontot Nyíregyházán hagytunk.

A találkozó után derült ki, hogy komoly áldozatokkal járt a pontszerzés. Többen is a kórház irányába indultak zuhanyzás után. Pákolicz Dávid járt a legrosszabbul, neki vádliszakadása van. Fodor Ferencnek a sarkára léptek, LImam Seydinek a bokája ment ki, Mihael Kovacevicnek a csuklója sérült meg, Mohamadou Abdouramannnak pedig a bordáját kell megröntgenezni.

Dankó László