Na? Mi na? MINA! Új formáció három 40 pluszos zenésszel; koncertre fel!
Koncertre fel!

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket, formációkat mutatunk be, valamennyien nyíregyházi kötődésűek!”

A nyíregyházi Szüret Alkotóműhely megannyi formációt adott a zenekedvelő közönségnek az elmúlt években. A kistelekiszőlői próbateremből indult többek között a Szüret Utcza, a MeLounge The Minibar Band, a Prémvadászok és a Karmapirin is! A közelmúltban új zenekar alakult: a MINA végre kilép a reflektorfénybe, június 7-én a Móricz Kertben mutatkozik be a különleges formáció! Császár Péter dalszerző-énekes és basszusgitáros mesélt a kezdetekről:

A világ számos pontján írtam dalokat az elmúlt években. Öt-hat éve, amikor még Macao-ban laktam, egy este feltöltöttem a Burning Flame demóját a SoundCloud oldalamra. Másnap már ott volt egy komment Szabitól: “Ez élőben húzna, mint a gép! Ebből egyszer még lemezt csinálunk!” Akkor mosolyogtam ezen, de most évekkel később, hogy mindannyian újra Nyíregyházán élünk, valóra vált Szabi jövendölése és pár nap múlva – ahogy Szabi mondta – húzni is fog végre élőben, mint a gép. Szerencsés, hogy Pistivel egyidőben hagytuk abba a világjárást, és egy időben telepedtünk le újra itthon. És az is szerencsés, hogy Szabi szeret és tud is dobolni!

A zenei triumvirátus a közelmúltban végül teljes lett: Zombor Szabolcs dobossal és Lehoczky István gitárossal. És ugyan szerintem elég elcsépelt dolog megkérdezni egy zenekartól, hogy honnan jött a banda neve; most mégis ez a téma. A MINA-tagok nem rejtik véka alá a túlgondolásra okot adó név mondanivalóját, jelentését:

A dalok ugyanarról szólnak, mint amit a zenekar neve sugall. Mivel 16 éves koromtól 40 éves koromig íródtak a dalok, nem nehéz rájönni, hogy mind a szerelemről, a nőkről és a velük kapcsolatos pillanatokról szól, amik egy ’csúnyán öregedő’ 40 pluszos férfit ugyanúgy érdekel még, mint amikor energiától duzzadó fiatalember volt: na? Mi na?

A MINA június 7-én koncertezik először, este 19 órától! Zenés dalest egy felvonásban, zongorakíséret nélkül – ezt ígérik! A szabadabb hangvételű szövegeket, a punkos-rockos életérzést kedvelőknek kifejezetten ajánlatos a jelenlét!

Szerző: Rutkai