Muzsikáló Múzeum Nyíregyházán
Muzsikáló Múzeum címmel szerveztek könnyed, nyár esti kikapcsolódást a Jósa András Múzeum vendégeinek. A hűvös, árnyas fák ölelésében lévő udvaron gitár,- és hegedűjátékával kápráztatta el a közönséget a Marianet Duo.

Szécsi Pál Szereted-e még című örökzöldjét szólaltatták meg a Marianet Duo tagjai a Jósa András Múzeum udvarán. A kánikula ellenére kellemes klíma uralkodott a régi épület parkjában, ahol 5 órakor kezdődött a nyár esti muzsika. A Jósa András Múzeum három héten át keddenként rendhagyó tárlatvezetéssel és zenés programmal várja az igényes kultúrát kedvelőket.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Bene János, a Jósa András Múzeum igazgatója elmondta, már az elmúlt évben is gondolkoztak azon, hogy valamit csinálni kellene a nyáron, hiszen a múzeum udvara nagyon szép és alkalmas programokra. Az igazgató hozzátette, most, amikor a Múzeumok Éjszakája lezajlott, és nagyon sokan voltak, főleg a könnyűzenei programokon, akkor látták azt, ez érdekli az embereket és megszervezték a három héten át tartó sorozatot.

 

Marianet Duo

 

Az első alkalommal a több, mint 20 éve alakult formáció, a Marianet Duo szórakoztatta a közönséget. Az együttes zenepedagógus tagjai 10 húrral, egy hegedűvel és egy gitárral vettek részt a Muzsikáló Múzeum programján.

 

Szécsi Pál és Karády Katalin

 

Sárosi Marianna a zenekar egyik tagja elmondta, Füzesséry Tiborral nagyon jó dolognak tartják, hogy a Múzeum belevágott egy ilyen új dologba, amikor nyári estéken a város lakóit szeretnék könnyed, kellemes zenei programmal szórakoztatni. A zenész hozzátette, gitárral, hegedűvel és énekkel szórakoztatják a közönséget. Az életben is egy párt alkotó duó tagjai a reneszánsztól napjainkig slágeréig játszanak zenéket. A múzeumban régi, magyar zenéket választottak, így megszólaltak többek között Szécsi Pál és Karády Katalin egykori kedvencei.

A Muzsikáló Múzeum programsorozat folytatódik: július 19-én a Móricz Zsigmond Színház művésze, Kosik Anita, július 26-án pedig dr. Bánhidiné Maróti Magdolna, a Hang-Szín Tanoda vezetője lép közönség elé a Jósa András Múzeum udvarán.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)