Munkában az NYKC
Készül a bajnoki rajtra a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabdások kerete több poszton változott a nyári szünetben, egy átlövőt azonban még szeretnének szerződtetni. A csapat az erőnléti edzések mellett már felkészülési mérkőzéseket is játszik.

 A Nyíregyházi KC kézilabdásai készülnek a szeptemberi rajtra. Bár már az alapozás nagy részén túl van az együttes, a labdás tréningek és edzőmeccsek mellett hetente kétszer futás is szerepel a programban. Az NYKC kerete több poszton változott a nyári szünetben. Miloje Dolic, Gubó Alex, Munkácsi Máté és Nagy Levente távozott, helyükre több nyíregyházi kötődésű kézilabdás érkezett.

- Mivel a következő szezonban külföldi nem játszhat az NB-I/B-ben, így beszűkült a piac, bizonyos posztokra nehéz játékosokat találni. Egy átlövőt még mi is keresünk, de több korábbi nyíregyházi játékost sikerült visszacsábítani, akik erősségei lehetnek az együttesnek - mondta Bécsi János edző.

Megállapodtak a válogatott Sándor Ákossal is, aki beállósként érkezik majd. Ő a Gyöngyös technikai vezetője lett, de e mellett vállalta, hogy mérkőzéseken segíti majd az NYKC-t. Vasas György az elmúlt időszakban Budapesten tanult és Nyírbátorban játszott. A szélső örömmel tért vissza.

- A tanulmányai nagy részét befejeztem Budapesten, és szerettem volna visszatérni Nyíregyházára. Szerencsére a klub is keresett, így gyorsan megegyeztünk. Nehéz bajnoki év elé nézünk, mert mindenki szeretne az első hatban végezni, én abban bízom, hogy a dobogóra is felállhatunk - mondta Vasas György játékos.

A csapat csütörtökön Ózdon játszik felkészülési mérkőzést, a jövő héten kedden pedig Nyíregyházán találkoznak ismét a felek.

Dankó László