Munkában a röplabdások - elkezdte a felkészülést a Fatum Nyíregyháza

Megkezdte a felkészülést a következő bajnoki idényre a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások kerete még nem végleges, egy játékost még szeretne szerződtetni a klub. A szakmai stábnak teljesen új csapatot kell építenie. 

Teljes légiós sort cserélt a nyári szünetben a Fatum Nyíregyháza, így sok új játékos érkezett a klubhoz. Az elmúlt évben bajnoki ezüstérmet és kupaaranyat szerző együttesnél többen is olyan teljesítményt nyújtottak, hogy jelentősen megnőtt az értékük, ezért nem tudták megtartani a játékosokat. 

- Olyan játékosokat igazoltunk tavaly, akik még tudtak fejlődni. Nem könnyű mindig ilyen játékosokat találni, és az is fontos, hogy a röplabdások is a szezon végéig koncentráljanak, ne pedig februártól arra figyeljenek, hogy hová igazolnak legközelebb – mondta Sitku Ernő, az Élsport Kft.  ügyvezetője.

Hollósy László vezetőedzőnek nem lesz könnyű dolga, egy teljesen új együttest kell építenie. 

- Mindig egy különleges érzés amikor új csapatot épít az ember. Úgy érzem sikerült megerősíteni a keretet, olyan mentalitású játékosok érkeznek, akik készen állnak arra, hogy Nyíregyháza hírnevéhez méltón szerepeljünk - mondta Hollósy László vezetőedző.

Tóth Fruzsina a válogatottal készül az Európa-bajnokságra, a légiósok pedig a napokban érkeznek. A munka viszont már elkezdődött. Pintér Andrea Jászberényből érkezett Nyíregyházára. 

- Egyre erősebb a bajnokság, látjuk, hogy a riválisok is folyamatosan erősítenek, így nehéz szezon lesz. De azért érkeztem Nyíregyházára, mert szeretnék bajnok lenni, ez az álmom, és remélem a következő idényben ez megvalósul - mondta Pintér Andrea játékos.

Változott a szakmai stáb is, Horváth András helyét Németh Szabolcs vette át másodedzőként, Veres Péter pedig csapatmenedzserként dolgozik. 

- Már korábban terveztem, hogy ismét a röplabdával foglalkozom majd hazatérésem után. Most jött el az idő, igyekszem tapasztalataimmal, kapcsolataimmal segíteni a klubot – mondta Veres Péter csapatmenedzser. 

A felkészülés elején az erősítő edzések kapnak főszerepet. Már elkészült a bajnoki sorsolás, a Nyíregyháza a Haladás vendégeként kezdi a szezont.