Munkába állt a Szpari - megkezdte a felkészülést a labdarúgó együttes

Munkába állt a Nyíregyháza Spartacus, elkezdte a felkészülést a Szpari. Az orvosi vizsgálatok mellett napi két edzés szerepel a programban, és fokozatosan növeli a terhelést a szakmai stáb.

- Hat hetes felkészülés vár a keret tagjaira, ebből egy hetet Szlovéniában töltünk edzőtáborban. Már kilenc lekötött edzőmérkőzésünk van, de lehet, hogy még bővül a sor egy meccsel. Változik a keret is, egy harcos, a győzelemért küzdeni tudó csapatot szeretnénk összeállítani, olyan játékosokat akarunk idehozni, akik ebbe a képbe beleillenek. Szintén nagy hangsúlyt kapnak a saját nevelésű fiatalok, közülük többen már az első edzésen is a felnőtt kerettel készülnek - mondta Purguly Árpád szakmai igazgató.

Több új arc is feltűnt az első tréningen. Kovác Alan télen már volt próbajátékon, tavasszal pedig az ETO játékosa volt a pozsonyi származású támadó. Játszott a Slovan Bratislavában és Dunaszerdahelyen is. Papp Máté Csákvárról érkezett, a 26 éves középpályás korábban futballozott Felcsúton és a Videotonban is. A Szparival kezdte a felkészülést Wieland Dominik, a debreceni nevelésű kapus, Csorvási Tamás és Alexander Svedyuk is. Utóbbi 22 éves középpályás, korábban Békéscsabán is futballozott. Az eldőlt, hogy június 30-i hatállyal közös megegyezéssel szerződést bont a klub Nagy Józseffel és Fadgyas Tamással. A keret még nem végleges, hétfőn is több labdarúgóval egyeztet a szakmai stáb. Kártik Bálint már várta a kezdést.

- Jót tett a szünet, az ember felfrissül mind testben mind szellemileg, de már vártam, hogy találkozzunk a többiekkel, és elkezdődjön a munka. Kaptunk külön edzésprogramot a szünetre is, ezt elvégeztük, így nem nulláról kezdünk mindent, és a következő napokban folyamatosan tréningezünk, még szombaton is. Örülök, hogy sok edzőmérkőzést játszunk, a meccsek mind fizikálisan, mind taktikailag felkészítenek bennünket a rajtra, ami remélem jól sikerül majd - mondta Kártik Bálint játékos. 

Az első felkészülési találkozót július 3-án vívja a csapat a Szolnok ellen.