Mozgalmas szezon
Jól szerepeltek a nyíregyházi atléták az elmúlt versenyidőszakban. Több nemzetközi versenyről is érmekkel tértek haza a sportolók, Helebrandt Máté pedig az olimpián indulhat.

Több mint negyven dobogós helyet szereztek az elmúlt hónapokban a nyíregyházi atléták. Mozgalmas, de sikeres idény van a hátuk mögött. Legutóbb Szlovéniában szerepelt az U23-as magyar atlétikai válogatott, melynek öt nyíregyházi atléta is tagja volt. Az erős mezőnyben három érmet is sikerült szerezni. Káplár János diszkoszvetésben ezüstéremmel, Osváth Krisztina a 4x400 méteres váltó tagjaként szintén ezüstéremmel és Guba Liliána a 4x100 méteres váltó tagjaként bronzéremmel térhetett haza.

Jól szerepeltek versenyzőink, akik akár hatan is lehettek volna, de Szikszai Róbert végül a Gyulai Memoriálon indult. Mozgalmas szezon van a hátunk mögött, de még nincs vége – mondta Vas László vezetőedző.

Szikszai Róbert jól teljesített mind a Gyulai Memoriálon, mind a felnőtt Európa-bajnokságon, ahol versenyszáma legfiatalabb indulójaként állt rajthoz. Bakosi Péter 223 centimétert ugrott a székesfehérvári versenyen, Leveleki Bence pedig az ifjúsági EB-n jutott távolugrásban a döntőbe, és végül 12. lett. Az eredmények biztatóak a jövő heti felnőtt Magyar Bajnokság előtt, ez lesz a nyári szünet előtti utolsó verseny, ősszel pedig a csapatbajnoki következik, ahol a Sportcentrum Debrecennel közösen indul. Az elődöntőt nyerte a csapat, így a fináléban is esélyes. Helebrandt Máté második olimpiájára készül, a gyalogló a hétvégén még egy 5 kilométeres versenyen áll rajthoz, hogy fejlesszék a gyorsaságát, majd augusztus 5-étől már a riói játékokon szurkolhatunk neki.

Dankó László