Mozdulj Nyíregyháza! – Több mint 28-féle mozgásforma a város 24 különböző pontján

Immár 11. évét kezdi meg a Mozdulj Nyíregyháza január 29-étől. A város 24 különböző pontján, több mint 28-féle mozgásforma, összesen heti 43 foglalkozás keretében nyújt majd sportolási lehetőséget. Az eddig is igen gazdag kínálat tovább bővült és új helyszínként a Városi Stadion egyes létesítményei is bekapcsolódtak. A rendszeres foglalkozások mellett az első félév során 6 szabadidősportos nagyrendezvénnyel várják majd a szervezők a mozogni vágyókat.

Visszatekintve az elmúlt 10 évre, a szervezők számára is sokszor meglepő statisztikai adatok bizonyították, hogy a 2013. november 4-én indított, országosan is egyedülálló önkormányzati programsorozat kezdetektől nagy népszerűségnek örvendett és hétről hétre egyre több nyíregyházit mozgatott meg. A foglalkozásokon tapasztalt egyre növekvő lakossági igénynek való megfelelés céljából a mozgásprogram folyamatosan bővült új mozgáselemekkel és új helyszínekkel, így mára szinte a város minden körzetében elérhető valamelyik foglalkozás. A 2023-as jubileumi esztendő pedig nagy sikert aratott.

– Sikeres 2023-as évet tudhatunk magunk mögött, ez egy jubileumi év volt és noha február közepén indultunk csak, de ennek ellenére ugyanúgy hoztuk a több mint negyvenezres aktivitást, mint az előtte való évben. Ez azt jelenti, hogy átlagosan a foglalkozásainkat 40–50 fő látogatja, vagyis van, ahol mondjuk 20-an, 30-an vannak, de van, ahol meghaladják a 100 főt. Illetve nagyon nagy élmény volt szerintem, akik kilátogattak novemberben a Fitt-Szülinapra, hiszen ott nemcsak a sport volt a főszerepben, hanem az egészséges életmód is és az egészségügyi mérések, szűrések is – emlékezett vissza Hornyák Enikő, a nyíregyházi önkormányzat sportreferense.

A Mozdulj Nyíregyháza! idén január 29-én indul: a város 24 különböző pontján, több mint 28-féle mozgásforma, összesen heti 43 foglalkozás keretében nyújt majd sportolási lehetőséget. A program célja, hogy kortól, nemtől függetlenül, mindenki számára biztosítsa az ingyenes mozgás lehetőségét, és a korosztálytól független foglalkozások mellett, a gyermekek számára szervezett Mozduljka programok és a délelőtti senior foglalkozások palettája is egyre csak bővül.

– Igyekeztünk idén is megújulni, tehát aki megnézi a mozgásrendünket, új arculatunk van, de nemcsak arculatban, kívülről újultunk meg, hanem tartalmilag is. Új foglalkozásokat és új helyszíneket tudtunk beépíteni, gyerekeknek elsősorban, hiszen gyerekekkel mindig öröm foglalkozni, és nekik minél több lehetőséget adni, ezért hétvégi programot is beépítettünk most már. Mozduljka elemként Apa-fia box várja a gyerekeket szombatonként, ez azt jelenti, hogy nemcsak fiúk, hanem lányok is mehetnek a Városi Stadion ökölvívócsarnokába, illetve áprilistól Kölyök teniszre invitáljuk a nyíregyháziakat, próbálják ki, és lehet, hogy egy későbbi Fucsovics Marci eljut majd a stadion tenisz részébe, illetve újra van családi korink, kiegészülve műkorcsolya-oktatással, ezt a Sportcentrum oktatói végzik. Azt gondoljuk, hogy aki eddig is járt foglalkozásainkra, most se hagyja ki, aki még nem kezdte el, érdemes megtenni, hiszen heti 43 foglalkozásunk van. Mi nagyon bízunk benne, hogy mindenki talál egyet, ami tényleg a szívéhez majd közel áll, és itt akár megismerkedik több nyíregyházival és egy kicsit közösségépítő jelleggel is részt vesz majd a foglalkozásokon – részletezte Hornyák Enikő.

Újabb lépés, hogy szintén január 29-től elérhető a programsorozat saját weboldala, a www.mozduljnyiregyhaza.hu oldal, ahol megtalálható a részletes mozgásrend a foglalkozások leírásával, oktatók és helyszínek megjelölésével. Hornyák Enikő, a nyíregyházi önkormányzat sportreferense pedig azt is elárulta, a rendszeres foglalkozások mellett az első félév során 6 szabadidősportos nagyrendezvénnyel várják majd a szervezők a mozogni vágyókat.