Mostmár jöhet a sport-siker! – Átadták a Zrínyi Ilona Gimnázium felújított tornacsarnokát

A magyar kosárlabda szövetség elnöke próbálta ki elsőként a Zrínyi Ilona Gimnázium felújított tornacsarnokát.


Szalay Ferenc szerint a jó sporteredményekhez megfelelő sportlétesítményekre van szükség.

Új, jó minőségű vagy felújított létesítményekben lehet a kosárlabdát űzni, de dicséret a többi sportágnak, mert nem kevés atlétikai pálya épült, labdarúgó stadion, uszoda valósult meg az országban és ez egészen biztosan arról szól, hogy könnyebben viszik a szülők a gyerekeket sportolni, és ez a lényeg.

A felújítás pályázati pénzből és önerőből valósult meg. De nem csak a Zrínyiben volt fejlesztés, az önkormányzat 195 millió forintot költött különböző oktatási intézmények korszerűsítésére, TAO forrásokból és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A Zrínyiben többek között kicserélték a padlóburkolatot, új eredményjelzővel és kosárlabda palánkkal is gazdagodott a terem.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere elmondta:

Rossz állapotban voltak a padlók, a körülmények nem voltak megfelelőek, a nyílászárók, a fűtési rendszer, valamint az öltözők is használhatatlanná váltak. Most nagyon elfogadható, nagyon jó körülmények között tudnak a diákok tornázni, és nem csak testnevelés órákat tartanak majd a intézményben, hanem több mint 1000 utánpótlás sportoló edzhet ebben a csarnokban. Ez is egy nagyon fontos szempont. Ha arról beszélek, hogy ez az egész sport infrastrukturális fejlesztés milyen szerteágazó, először azt mondanám, hogy a város minden korosztályát érinti.

A polgármesteri kabinetvezető szerint, ahhoz hogy a fiatalok több időt fordítsanak a sportra fejleszteni kell az oktatási intézmények sport infrastruktúráját is.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Kellenek az ilyen termek, kellenek a futópályák kell nagyon sok minden. Ma már Nyíregyháza többet ad már a sportolási lehetőségek terén is. Ez az öt torna terem is azt mutatja, hogy a város mindent megtesz azért, hogy a gyerekeknek és persze a felnőttek ilyen és hasonlóan európai színvonalú lehetőséget biztosítson.

– nyilatkozta Kósa Árpád.

A mai délután nem csak a Zrinyi tornatermét adták át, mivel további négy intézményben is megújultak a tornatermek. Korszerűsödött az Apáczai Csere János Általános Iskola, Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Kölcsey Ferenc Gimnázium, és a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tornacsarnoka.

 

Horváth Kíra