Móricz Kupa 22. alkalommal
Rangos nemzetközi röplabdatornát rendeznek Nyíregyházán.

Az ország egyik legrangosabb leány utánpótlás röplabdatornáját rendezik a hétvégén Nyíregyházán. A 22. Móricz Kupára 12 csapat érkezik. A hazai élmezőnyt a Székesfehérvár, a Vasas, a Békéscsaba és az MTK képviseli, de érkezik együttes Lengyelországból, Szlovákiából és Romániából is. A torna jó felkészülési lehetőséget biztosít a csapatoknak az országos bajnoki döntők előtt, egy éve a házigazda Nyíregyházi Sportcentrum később meg is nyerte az Országos Gyermek Bajnokságot. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke szerint az egyik legfontosabb feladat, hogy versenylehetőséget biztosítsanak az utánpótlás-együtteseknek, és minél több gyerek röplabdázzon.

– A szövetség egyik vállalt célja az utánpótlásban részt vevő játékosok, csapatok létszámának a növelése, ahhoz kell egy ilyen színvonalas verseny. A Móricz Kupa 22. alkalommal kerül megszervezésre, nemzetközi torna, lehetőség van arra, hogy felmérjék a szakemberek, hogy hol állunk a román, szlovák, lengyel élcsapatokhoz képest. Fontos az is, hogy a legszínvonalasabb csapatok vesznek részt – mondta dr. Kovács Ferenc.

A Móricz Kupán a Nyíregyházi Sportcentrum két csapatot is indít.

– Szeretnénk megnyerni a tornát, és remélem, később a bajnokságban is eredményesek leszünk. A testvérvárosokkal többször is találkoztunk már, idén már megvertük a tavalyi győztes Stropkovot, remélem, most is sikerül – mondta Moravszki Gyuláné edző.

A torna szombaton kezdődik, a helyosztókat vasárnap rendezik a Móricz iskolában.  

Dankó László