Móra-Napok, színes programok várják a diákokat az örökösföldi iskolában

1995-ben rendezték meg első alkalommal a Móra-Napokat a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában. Azóta hagyomány lett, és minden esztendőben programokat szerveznek. Idén is lesz matek és szavalóverseny, angol nyelvi akadályverseny és néptánc találkozó is.

- Értékteremtő hagyományok azok, melyeket immár 24 éve meghirdetünk és Móra-hétként ünneplünk. Megemlékezünk névadónkról, és népszerűek a különböző versenyek. Reméljük nem csak a mi 900 gyerekünk, hanem az ide látogató diákok is jól érzik majd magukat - mondta Jókayné Deák Éva intézményvezető.

A nyitónapon kis ünnepséget rendeztek az örökösföldi iskolában, ahol a gyerekek adtak műsort. A tornateremben viszont már pattogott a labda. A Móra Labdarúgó Kupára több városi iskola nevezett, és egyesületektől is érkeztek fiatal labdarúgók.

- A gyerekeknek nagyon fontos az eredmény is, de mi edzők, testnevelők inkább azt szeretnénk, hogy mindenki lehetőséget kapjon. Futballozzanak olyanok is, akik nem egyesületben sportolnak. És persze a nap végén érmet is kapnak, amit aztán büszkén viselhetnek - mondta Bessenyei Gyula a Móra testnevelője

A versenyeknek egyre nagyobb presztízse van, a matek és a prózamondó versenyen minden esztendőben sok gyerek vesz részt.