Mit üzen a húsvét?
Sokan csak arra figyelünk, hogy felkészülten várjuk a húsvétot, azonban a valódi üzenetével nem foglalkozunk. A Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában Szabó Tamás görögkatolikus pap mesélt arról, milyen gondolatokra kellene figyelnünk az ünnep elteltével.

– A húsvét egyrészt a megújulás, a tavasz ünnepe, másrészt pedig a keresztény értelemben véve Jézus újjászületésével egy új világ kezdete. Ehhez a megújuláshoz hozzátartozik a szeretet húsvétban való megtestesülése, erre kellene kiemelt figyelmet fordítanunk az ünnep elteltével – kezdte a beszélgetést Szabó Tamás.

 

MIND AZ ISTENI TERV RÉSZEI VAGYUNK

 

– Mi, keresztények azt ünnepeljük ilyenkor, hogy Isten igent mondott arra a kérdésre, hogy az ember több egy biológiai rendszernél ­­– mondta a Szieszta vendége, majd hozzátette – minden keresztény felekezet számára jelenvalóvá válik az ünnep. Mindannyian ott ülünk az utolsó vacsoránál, végigjárjuk a keresztutat és ott vagyunk a Golgotán. Elkísérjük Krisztust az utolsó útjára. Ekkor újra tudatosodik a szeretet, megerősödik bennünk, hogy az isteni szeretetközösségbe meghívott emberek vagyunk – hallhatták a nézők a húsvét valódi üzenetét.

Fotó és szöveg: Farkas Fanni