Miskolcon taroltak a vikáros lányok

A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola ének tanszakos növendékei szinte minden kategóriában hoztak el helyezést Miskolcról, ahol Hangok Varázsa címmel rendezett kétfordulós énekversenyt a Zenit Alapítvány.  A szervezet vándordíja is Nyíregyházára került, Lőriczi Fanni érdemelte ki azt.

Április közepén rendezte meg a Zenit Alapítvány Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye székhelyén azt a kétfordulós énekversenyt, ahol Nyíregyházát a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola növendékei képviselték. Négy kategória, öt korcsoportjába küldött a Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő Kürt utcai iskola versenyzőt, akiket Kazár Ticiána és Bíróné Csóka Beáta kísért zongorán. 

A szakmai zsűriben Vágó Zsuzsi, énekművész, Lajtai Katalin énekesnő, Bartucz Éva, a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány alapítója, Borbély Richárd, színművész és Abaházi Csaba, rádiós műsorvezető foglalt helyet. 

A nyíregyháziak szinte minden díjat magukkal hoztak. Fekete Katalin növendékei közül döntőbe jutott Markos Dóra és Spitzmüller Gréta Dóra. Klasszikus ének kategóriában a II. helyezést hozta el Szabó Panna Eszter.

Szabó Panna Eszter

Bácskay-Szarvas Zsófia növendékei közül bejutott a döntőbe Sinku Léna, első helyezést ért el Sipos Anna a 15-17 évesek korcsoportjában, pop-rock kategóriában.

Sipos Anna

Kazár Ticiána növendékei a dobogó mindhárom fokán álltak: Baranya Rózsa Éda, klasszikus ének kategóriában, a 14-16 évesek korcsoportjában harmadik lett,

Baranya Rózsa Éda

Puskás Jázmin a 15-17 évesek között, musical kategóriában a második, ezen kívül a zsűri különdíjat is ítélt számára.

Puskás Jázmin

Lőrinczi Fanni pedig a 18 éven felüliek versenyében, pop-rock kategóriában első helyezett lett. A rangos verseny vándordíja is Nyíregyházára költözött ideiglenesen. Azt is Lőriczi Fanni érdemelte ki produkciójával és őrzi majd egy éven keresztül. Az ifjú énekesnő tehetségéről bárki meggyőződhet, hiszen április 27-én, 13 óra 30 perctől a Hello Nyíregyháza Kossuth téri színpadján kápráztatja el tehetségével a belvárosba érkezőket.  

Lőrinczi Fanni

Forrás: Tamás Attila, igazgató