Miskolc Rally - jól szerepeltek a szabolcsi pilóták a legutóbbi futamon

Az első osztályban Trencsényi József nagy csatát vívott, és végül a hatodik helyen értek célba a Škodával abszolútban. A Peugeot 208 Kupában Hibján József a negyedik lett, rally 2-ben pedig két szabolcsi pilóta is remekül szerepelt.

Trencsényi Vince a második, Lendvai István pedig a harmadik helyen zárt. Utóbbi 1 perces büntetést kapott, mert az előírtnál korábban adták be egy érkezéskor a szükséges papírokat, és ennek köszönhetően a 18. helyre esett vissza. Innen küzdötte fel magát a dobogóra egy óriási hajrával. 

- Úgy fogtuk fel, hogy akkor innentől kezdve egy tesztverseny lesz. De sikerült több gyorsaságit is megnyerni, így végül feljöttünk a harmadik helyre, aminek nagyon örültünk - mondta Lendvai István rallyversenyző. 

A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy volt olyan 19 km-es gyorsasági szakasz, ahol mindössze 0,3 másodperc volt a pilóták közötti különbség. Lendvai István összetettben hat pont előnnyel vezeti kategóriáját, és szeretne a Fehérvár rallyn is jól szerepelni. A szabolcsi versenyzők számára azonban az év legfontosabb versenye a Nyíregyháza Rally lehet ősszel. Már tavaly is nagy sikere volt a futamnak, a helyi pilóták viszont hazai környezetben nagyon szeretnének bizonyítani. Az EB versenyre a kontinens minden pontjáról érkeznek majd versenyzők, akik várhatóan parázs csatát vívnak.