Mint a mesében - hetet rúgott a Szpari
Kiütéssel győzött idegenben a Nyíregyháza Spartacus.

 Mindkét csapat számára csak a győzelem volt elfogadható. A Cigánd a kiesés elől menekül, a Szpari pedig szeretne lőtávolban maradni a feljutást illetően.

Cigánd SE - Nyíregyháza Spartacus 0-7 (0-3)

Cigánd 600 néző

Jv: Nazsa Tamás ( Horváth, Varga)

Cigánd: Egyed - Angyal, Raducu, Csicsvári, Baksa(Kis 43.p), Popescu(Sipos 61.p), Kasza(Roszel 68.p), Balogh, Katona, Szilágyi, Molnár

szakmai igazgató: Szénay Péter

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Ur, Rubus, Farkas - Kártik, Tamási (Holdampf 84.p), Kónya - Rezes, Tisza (Heffler 79.p) , Vámos (Dragóner 62.p)

vezetőedző: Véber György

Gyásszünettel kezdődött a találkozó a héten történt légiszerencsétlenség kapcsán, melyben egy brazil futball csapat játékosai, vezetői hunytak el. A leereszkedő, egyre nagyobb köd miatt csúszós, de nagyon jó talaj fogadta a két együttest.
Több kemény belépő jellemezte az első tíz percet mindkét oldalon, és bár enyhe mezőnyfölényben játszott a Szpari, helyzetet nem sikerült kialakítani. Tisza előtt adódott aztán lehetőség Szokol beadása után, de az utolsó pillanatban mentettek a hazai védők, majd a másik oldalon Raducu érkezett veszélyesen egy szögletnél, de mellé fejelt. A 20. percben Tiszát lökték el a 16-oson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 24. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Tisza Tibor szabadrúgását kiütötte a kapus, az érkező Kártik Bálint viszont a kapuba lőtt, 0-1 ! Meggyőzően játszott a Spartacus, és irányította a találkozót, és a 31. percben növelte előnyét! Ezúttal is hasonló volt a szereposztás, Tisza Tibor adta be a labdát, Kártik Bálint pedig mellel átvette, majd nagy gólt lőtt, 0-2 ! Tovább támadott a Nyíregyháza, és ez újabb gólt eredményezett a 38. percben. Tisza Tibor volt ismét az előkészítő, ezúttal Tamási Zsolthoz passzolt középen, aki kihasználta a lehetőséget, 0-3 ! A végére is jutott még egy helyzet, de ezúttal nem sikerült a kapuba találni, így az első félidő után maradt a három gólos nyíregyházi vezetés.

A folytatásban sem változott a helyzet, a Szpari birtokolta többet a labdát. Az 54, percben egy veszélyes hazai támadás végén Kártik csúszott be önfeláldozóan, és szögletre tisztázott. A sarokrúgás után Ur fejelte ki a labdát. Nem adta fel a Cigánd, a második játékrész elején próbáltak szépíteni, de jól zárt a nyíregyházi védelem. A 66. percben tovább növelte előnyét a Spartacus, Rezes László szöglete után nagy kavarodás volt a hazai kapu előtt, és a labda átgurult a gólvonalon, Rubus Tamás ért hozzá utolsóként, 0-4 ! A 75. percben egy formás Tisza-Dragóner akció végén tisztáztak a cigándiak, az ellentámadásnál pedig Hermány védett egy lövést, majd Ur vágta ki a labdát. A 79. percben újabb Szpari gól! Rezes László tört be a 16-oson belülre, ahol Raducu buktatta, 11-es, a cigándi védőt pedig kiállította a játékvezető. A büntetőt Tisza Tibor értékesítette, 0-5. A középkezdés után szinte azonnal jött a hatodik! Tamási Zsolt a balösszekötő helyén egy szép csel után lőtt a kapuba, 0-6 ! A 90. percben Holdampf Gergőt buktatták, újabb 11-es. Ezt Heffler Norbert értékesítette, 0-7. A Szpari kiütéses győzelmet aratott.

Véber György vezetőedző: Az eredmény önmagáért beszél, helyén kezelve a dolgot 7-0-ra azért nem lehet véletlenül nyerni idegenben. Sok olyan dolgot láttam, amit majd tavasszal még jobb minőség, még precízebben és gyorsabban végrehajtva szeretnénk majd megvalósítani. Legutóbb azt mondtam, áttörtünk egy pszichés gátat, most szakmailag is sokat léptünk előre. Azt kértem a játékosoktól, most örüljünk együtt a sikernek, de ne feledjék, a jövő héten vár még ránk egy újabb nagy feladat.

Dankó László