Minimális csapadékkal érkezik a hideg, szerdától hajnali fagyokra is számíthatunk

Vasárnap, ahogy az a korábbi napokon, ismételten ködös, párás reggel lesz jellemző hazánk legtöbb tájegységén. A köd északon, északkeleten maradhat meg huzamosabb ideig, errefelé ködszitálás sem kizárt. Napközben már a legtöbb helyen napos időre számíthatunk, csak északon növekedhet meg kissé a felhőzet. Esni továbbra sem fog. A Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. Hajnalban az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön fagyhat. Délután 12 és 20 fok közötti maximumok ígérkeznek. Nyugaton lesz a legmelegebb.

Enyhe idővel indul a hét

Hétfőn hasonlóan párás, ködös reggelre, enyhe időre van kilátás. Napközben főként keleten, északkeleten és nyugaton növekedhet meg időnként a felhőzet, máshol marad a túlnyomóan napos idő. Csapadék továbbra sem várható. 14 és 20 fok közötti maximumokra számíthatunk. A délies szél a Dunántúlon élénk, nyugaton, északnyugaton ismét akár erős is lehet.

Kedden eleinte marad a túlnyomóan napos, átlagosnál enyhébb idő. Délután azonban nyugat felől erős felhősödés kezdődik, este, éjjel egy hidegfront hatására elszórtan kisebb eső is kialakulhat. Napközben a délies, estétől a Dunántúlon az északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. A csúcshőmérséklet 12-19 fok között valószínű.

Szerdán pár fokkal csökkennek a maximumok, feltámad az északiasra forduló szél. Keleten változóan felhős, a Dunántúlon naposabb idő várható, esni napközben már sehol sem fog.

Hűvösebb, szárazabb napok

Csütörtöktől újra száraz napok körvonalazódnak, sok napsütéssel, azonban nagyrészt 15 fok alatt, sokfelé 10 fok környékén maradnak a maximumok, reggelente pedig egyre többfelé fagyhat.


Forrás: idokep.hu