Minden megújult: rá sem lehet ismerni a nyíregyházi óvodákra, bölcsődékre!
Fotó: Szarka Lajos

Hét óvoda és egy bölcsőde újult meg szeptemberre Nyíregyházán. Az önkormányzat egy 900 millió forintos pályázati csomag keretében korszerűsítette az intézményeket. A Tas utcán az Eszterlánc Északi Óvodában a forrásokból tornaszoba épült, új festést és burkolatokat kapott az intézmény, sőt napelemek segítségével lehet csökkenteni a működési költségeket. A beruházást ünnepélyes keretek között adták át. 

Kifestették, megújultak a burkolatok a csoportszobákban és még napelemeket is kapott a Tas utcán az Eszterlánc Északi Óvoda. Mindezek mellett új ajtókkal és beépített- valamint öltözőszekrényekkel is gazdagodott az ovi, és ami a legfontosabb, hogy most már rossz idő esetén is van hol mozogniuk a gyerekeknek.

Évek óta vártunk egy gyönyörű tornaszobára, ez a fejlesztés részébe bekerült. Tágas kényelmes, minden igényt kielégítő lesz a gyerekeink számára.

– mondta el Szikszainé Kiss Edit, az intézmény vezetője.

Egyeztettek a szülőkkel

A beruházás megkezdése előtt még a szülői munkaközösséggel is egyeztett az óvoda vezetése, akik elégedettek a felújítással.

Nagyon jól működik az óvoda kommunikációja mind a szülőkkel, mind az óvodapedagógusokkal kapcsolatosan, ők is elmondják az igényeket és nagyon sokszor megkérdeznek bennünket, megkérdezik a véleményünket.

– tette hozzá Dr. Juhászné Molnár Tünde, a szülői munkaközösség vezetője. Az ünnepélyes átadásra szülőket is hívtak.

Nagyon örülünk ennek az új tornaszobának, nagy szükség van rá. Nekem mind a két gyermekem ebbe az óvodába jár. Egy csoportba járnak és sokszor láttam, amikor jöttem értük, hogy a tornaórán bent a csoportszobákban kell zsúfolódniuk és ezért időszerű volt, hogy elkészüljön a tornaszoba. Gyönyörű lett, nagyon jó, biztonságos a gyerekek számára.

– foglalta össze Nagy Szabina.

Egyetlen kivételével minden óvoda megújult

A felújítás lezárása alkalmából ma ünnepséget szerveztek a Tas utcán. Szalagátvágás jelezte, hogy az új tornaszoba most már használható. Nyíregyházán 9 év alatt 34 óvodát, és 9 bölcsődét sikerült korszerűsíteni, emellett pedig szinte az összes önkormányzati intézményt is felújították. Erről már dr. Kovács Ferenc beszélt az ünnepségen. A polgármester kiemelte, csak az elmúlt egy év alatt közel tíz óvodát és egy bölcsődét korszerűsítettek Nyíregyházán. Az önkormányzat egy nagyobb, több mint 900 millió forintos pályázati csomagot nyert, amihez csekély önerőt kellett biztosítani, ebből jutott pénz a felújításokra.

Ezek nagyon-nagyon fontos dolgok abból a szempontból is, hogy most már nemcsak más körülmények között lehetnek a gyerekek, hanem kisebb fenntartási költségekkel is számolhatunk. Jövőre ezek már nem jelennek meg a kiadási oldalon, tehát innentől kezdve a következő kilenc-tíz év csak a karbantartást igényli majd.

– emelte ki dr. Kovács Ferenc, polgármester. A beruházáson kiderült, Nyíregyházán már csak az orosi óvoda felújítása várat magára. Ezt az intézményt jövő nyáron fogják felújítani.

Kapcsolódó galéria

Tas utcai óvodafejlesztés