Milyen a divatos karikagyűrű 2016-ban?
Manapság a ruha-, cipő-, táska-, frizura- és sminktrendek mellett az egyik legspeciálisabb ékszernek, a karikagyűrűnek is vannak divatos verziói. Ha eddig abban a hitben ringatták magukat, hogy csak szín- és vastagságbeli különbségek vannak, kapaszkodjanak, mert Vinnai Attila, városunk ékszerésze a Nyíregyházi Televízió Szieszta Plusz című műsorában lerántja a leplet az idei év divatjáról.

– A trendek gyorsan változnak, de amit mindig ajánlani tudok, az az, hogy gondoljunk arra, ezeket az ékszereket hosszú távon kívánjuk viselni. Fontos, hogy elsősorban strapabíróak és masszívak legyenek – avatta be a gyűrűválasztás alapjaiba a nézőket ékszerészünk.

 

A KLASSZIKUS CENTRÁLKÖVES VERZIÓ ÖRÖK

 

A Szieszta Plusz vendége felhívta a figyelmet arra is, hogy az esküvői karikagyűrűk mellett fontos szerepe van a lánykérő ékszernek is. – A lánykérés egy női gyűrűvel történik. Én a hagyományos, klasszikus verziót ajánlom, melyben középen egy centrálkő helyezkedik el, mellette pedig kisebb köveket lehet elhelyezni. Fontos, hogy méretre igazítható és szervizelhető legyen. Ennek a gyűrűnek a motívumai visszatükröződnek majd az esküvői gyűrűn is – mondta Vinnai Attila és azt is hozzátette, a hölgyek bátran hordhatják egy ujjukon a két ékszert.

 

EGYEDI IGÉNYEKKEL IS MEGKERESIK

 

– Természetesen vannak egyedi igények is, amiket le tudunk gyártatni. Általában fehér kővel szoktuk ajánlani a gyűrűket, de vannak, akik feketét kérnek. És mostanában a zománccal fedett felületek is divatosak, noha ezek az ékszerek gondos odafigyelést igényelnek. Személy szerint úgy gondolom, hogy az egyszerű, klasszikus modellek hosszú távon jobb megoldást nyújtanak, hiszen bármikor lehet egy súlyváltozás miatt is változtatni a méreten – ecsetelte befejezésként a Szieszta Plusz vendége.

Farkas Fanni

(Fotó: internet)