Mikulás futás - számos programmal és sok tombolanyereménnyel várják a családokat

 

25 éve minden évben megrendezik Nyíregyházán a Mikulás futást. Szombaton 10 órától ismét elrajtolhat a mezőny a Városi Stadionban. A táv mindössze 400 méter az ovisoknál, az iskolásoknál és a családoknál is.

- Lesz cukorágyú és sok-sok ajándékkal készültünk a tombolasorsolásra. Több mint száz ajándékot nyerhetnek a résztvevők – mondta Dajka László főszervező.

Az OTP Bank Mikulás futáson számos kiegészítő program is várja a résztvevőket. A névadó szponzor képviselői közül sokan a családjukkal együtt érkeznek az eseményre.

- Én is részt veszek a gyerekeimmel, mert nagyon fontos, hogy már kicsi korban megszeressék a mozgást, a családnak pedig ez egy remek program, mert együtt lehetünk - mondta Sápi Imre az OTP Bank osztályvezetője.

Ezúttal is lesz Mikulás Expressz mellyel vonatozhatnak a gyerekek, és Mikulás szépségversenyt is tartanak, ezért a szervezők azt kérik, aki csak teheti, Mikulás ruhában érkezzen. 13 éve péksüteményekkel is várják a családokat.

- Nem is kérdéses, hogy minden évben segítjük a szervezők munkáját. Ez egy profi csapat, remek rendezvény, mi pedig ha tehetjük, támogatjuk őket - mondta Dusinszki József a Nyíregyházi Kenyérgyár ügyvezetője.

A Mikulás futáson tavaly kétezren voltak, a szervezők abban bíznak, most is sokan választják szombati programjuknak a rendezvényt.

Dankó László