Mesterséges intelligencia – Visszatérő előadás a könyvtárban

MI-re tudjuk használni a mesterséges intelligenciát az iskolában, vagy otthon? címmel tartott előadást a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár konferenciatermében kedd délelőtt Huszár István, a Digitális Tudásközpont oktatója. Az előadást már hallhatta az érdeklődő közönség az Internet Fiesta keretein belül, a nagy érdeklődésnek köszönhetően pedig ismét bekerült a programok közé.

Ezúttal a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium diákjai vettek részt az alkalmon, ahol az előadó a megismertette a fiatalokkal a mesterséges intelligencia fogalmát és arról is beszélt, hogy hogyan és mire tudják használni.

– Valójában ez az előadás már az Internet Fiesta sorozatában szerepelt, de úgy látszik az érdeklődés nagyobb, minthogy egy előadást érne meg és valójában többet is fog, ugyanis a mesterséges intelligencia érdekfeszítő téma. Sokan tudják, hogy létezik, de sokan nem tudják, hogy mi az. Az iskolákban, az oktatásban a diákok néha hamarabb használnak különböző technikákat, mint mondjuk a tanárok. Úgyhogy itt az a cél, hogy megismertessem velük azt, hogy mi is valójában a mesterséges intelligencia, és azt is, hogy hogyan és mire tudják használni – mondta el Huszár István, a Digitális Tudásközpont oktatója.

Maga a mesterséges intelligencia akárcsak a természetes, a változásokhoz, a környezethez való állandó alkalmazkodás képessége – hangsúlyozta Huszár István. A fiatalok az előadáson egészen a kezdetekig nyerhettek bepillantást, hiszen a gép és az ember közötti kapcsolatot valamint a technikai fejlődést is vizsgálták. A Digitális Tudásközpont oktatója pedig különösen nagy hangsúlyt fektetett a mesterséges intelligencia biztonságos használatára is.

A keddi előadást a korábbihoz hasonlóan nagy érdeklődés övezte, így a tervek szerint további előadásokat is tartanak majd. A Digitális Tudásközpont oktatója arról is beszámolt, a mesterséges intelligenciával rendszeresen foglalkoznak központjukban, mind a diákok és a felnőtt korosztály igényli, hogy bővebb tudással rendelkezzen a témával kapcsolatban.